Osvitanova.com.ua

Разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо скористатись Книжковим адвент-календарем, щоб не пропустити приємні знижки на казкові подарунки для дітей до Миколая чи Різдва.

1. ГоловоМовки професора Макарончика, Леся Мовчун

Українська мова для 1–4 класів НУШ у веселій повісті, ілюстрованій дотепними головоломками, які допомагають опанувати правила. Сюжет захоплює: герої потрапляють до незвичайного літнього табору. Загубивши цінний дрон, діти вирушають на його пошуки, а проходячи випробування, стають друзями. Їхні винахідливість та розум завойовують серця професора Макарончика і його лаборанта пацюка Порфирія. Чудова історія від докторки філологічних наук, письменниці Лесі Мовчун.

2. Мікробам не читати! Книжка про вакцини, Соня Зелена

Лікарка та письменниця Соня Зелена представляє цікавий мікробіологічний екшн для дітей. Мікроби про це нічого не повинні знати, адже наша мета — здобути знання, що допомагають захиститися від збудників хвороб. У головних ролях допитлива Марічка та її чудове кошеня, місце дії — лабораторія. Герої другого плану: мікроби, віруси, щеплення. Супергерої — вчені, які розробляють вакцини. Наприкінці книжки юний читач зможе допомогти героям створити власну вакцину проти досі невідомих інфекцій. У книжці купа інтерактивних завдань, ігри та наліпки!

3. Страховиська. Перша наукова книжка про найвидатніших монстрів усіх часів, Карлін Бечча

Запропонуймо дітям розвинути науковий підхід та критичне мислення: кожне страховисько має своє походження, дізнатися про яке допоможуть наукові дослідження. Розглянь часові шкали, мапи та інфографіку, які містять найважливішу інформацію, наприклад життєвий цикл вірусу зомбі або як пережити ядерний подих Ґодзілли. Сповнена крові, кишок, історії та науки, ця книжка стане чудовим подарунком для шанувальників страховиськ різного віку.

4. Думай і винаходь, Тім Скоренко

Успішні діти — мрія та мантра сучасних батьків. Але що визначає успішність? Неординарне мислення, творчість та певні інтелектуальні здібності! Розвинути їх допоможе унікальна книжка, що відкриє дитині неймовірний світ винахідництва. Дитина дізнається безліч прикладів, порад, правил та рекомендацій для подорожі у світ креативу. Найцікавіші завдання розбурхають уяву та змусять поглянути на світ вже іншими очима – очима винахідника!

5. Зелений вінок планети. Рослини й людство, Кирило Булахловський

 

Наші діти все далі від реального світу і все більше часу проводять у цифровому. Можливо, це тому що їм мало хто цікаво розповідає про те живе, що нас оточує. Наприклад, рослини. Що про них цікавого? Ось книжка, у якій зібрано безліч чудернацьких фактів про рослинний світ. Наприклад, у якого фрукта є чуб, за яку квітку в XVII столітті готові були віддати все майно, у якої рослини найбільша насінина, яка рослина не любить дотиків? Цікаво ж дізнатися? Можна читати разом із дітьми.

6. Карколомний мозок. Імпульсивні нейрони, мінливі синапси, хвостаті аксони, Ліам Дрю

Мозок — потужний та найзагадковіший орган людини. Чим саме він займається і як працює? Що таке нейрони, аксони та синапси? Виявляється, що мозок працює «на електриці», точно так, як наші комп’ютери! Як же передається електричний імпульс? Де у мозку знаходяться емоції, як виникають думки, як ми бачимо та чуємо, де зберігаються спогади, що таке кохання? Безмежний всесвіт можливостей людського мозку і всього, що з ними пов`язано, – у яскравій та крутій книжці!

7. Гео-Графіки, Регіна Гіменес

Що ж, поговорімо про нашу рідну планету та наш рідний Всесвіт. Не всі кваліфіковано можуть відповісти на дитячі запитання про те, чому Земля кругла чи чому зірки різного кольору. Тому варто звернути увагу на цю книжку — справжній атлас для сучасних дітей з дотепною інфографікою. В ньому планети, материки, острови перетворюються на кола, багатокутники, лінії та спіралі, щоб спростити дітям розуміння навколишнього світу.

8. 100 фактів про науку, Мінна Лейсі, Алекс Фріт, Джонатан Мелмот, Джером Мартін

Наука — це про що? Досить ста непересічних фактів, щоб про науку дітям пояснити все і особливо те, як вона стосується щоденного життя. Наприклад, юні читачі дізнаються, як з побутового сміття може вийти куртка, без чого не можна вижити на Землі, чому Місяць не світить, у скільки разів феєрверки гучніші за розмову, про 400 тисяч видів молей, який найбільший і який живий організм на Землі, як прості механізми спрощують складні завдання. Словом, книжка вчить уважності до довкілля, а це те, з чого починається шлях до наукових відкриттів.

{{read_more|Читайте також| 5812, 5816}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: