Osvitanova.com.ua

Вже давно доведено, що найкраще інформація запам'ятовується, коли свіжі знання одразу застосовувати на практиці. Тому для ефективного навчання для учнів необхідно створювати відкриті можливості для інтеграції знань та навичок з різних дисциплін, що розвиває критичне мислення на шляху до розуміння: як всі ці частини взаємодіють. Однією з наших найулюбленіших форм реалізації міжпредметної інтеграції у школі Generation 22 є тематичні дні та тижні.

Наш варіант тематичного дня "Гастрономічний день": учні та вчителі представляють свої кулінарні таланти у форматі параду кухонь світу. Країни обираються жеребкуванням, тому це справжній виклик для наших сміливців:

ознайомитись із культурою їжі у цій країні (обробити початкову інформацію та розробити яскраві тематичні плакати); зробити вибір страви та освоїти новий рецепт (серед великого кулінарного надбання обрати саме той, що можна буде осилити та яким можна здивувати); знайти інформацію про можливі алергени (обов'язково зазначити в інформаційних плакатах); присвятити час опануванню нових навичок куховарства у колі сім‘ї та друзів; продумати презентацію, сформувати порції та запросити до столу

Отже запрошуємо заглянути за лаштунки нашого "Гастрономічного дня".

З самого ранку Ярослав уже у школі розбирає пакет інредієнтів для своєї страви – бургеру (американська кухня). Увечері напередодні він приготував котлети з яловичини, а от зібрати свій кулінарний витвір вирішив у школі, щоб усе виглядало досконало! Інший учасник команди Гнат, що також презентуває американську кухню, зробив ставку на корисний гарбузовий пиріг – і не прогадав, пиріг прийшовся до смаку кожному.

Інший наш Ярослав, трошки молодший, заручився підтримкою своєї бабусі і презентував страву китайської кухні. До речі, він у майбутньому збирається стати кухарем, тому не втрачає можливості пригостити всіх й завжди очікує на вердикт. 

Маша дещо критично ставилась до ідеї готувати, бо дуже любить та поважає японську кухню, вважала, що не впорається. Але на святі здивувала чимось справді незвичайним – кольоровими кульками з рисової муки під солодким соусом, що носить назву данго. Варто відзначити красиву та зручну подачу порцій.

Партнери Маші по команді – Даня, Саша принесли рамен, бульон для якого готували напередодні більше 12 годин! А Вова та Богдан пригощали усіх лимонадом та японським чаєм, який інші не куштували до цього: генмайча. Спеціально для цього принесли мірну ложку та доводили воду до певної температури, аби дотриматись класичного рецепту. Ще одна учениця, прихильниця японської кухні, Марія принесла суші.

Ксенії, Соні, Насті, Дарині, Соні та Славіку дісталась французька кухня: вишукані круасани, відкриті малинові пироги та, на противагу солодкому, тартифлет і паштет!

Іспанську кухню було представлено грінками, оливками та хамоном, австрійську – штруделем, мексиканську – буріто, грузинську – хачапурі, англійську – вівсянкою та чаєм із молоком, індійську – карі та самоса, також були смажені азійські пельмені та шаверма. А наш native speaker Селазе познайомив учасників із багатою на спеції африканською кухнею.

Родзинкою заходу стала презентація студентської кухні винахідливих Єви, Саші та Сергія – цю ідею вони запропонували самі. На столі був хліб (Саша сам випікав!), сосиски, пельмені та заварена мівіна.

Діти, батьки та вчителі проведенням такого тематичного дня задоволені. Навіть почали генерувати нові ідеї, наприклад, запропонували провести вікторину по кухням світу.

Такий формат доступний для учасників будь-якого віку, рівня знань та гарантує підтримку батьків та дарує приємні емоції. Важливо, щоб участь брали не лише учні, але й увесь педколектив школи, адже це згуртовує, створює можливості для демонстрації винахідливості та реалізації талантів. А це і є головні цінності нашої школи.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: