Osvitanova.com.ua

З плановими відключеннями світла та блекаутами багато людей почали шукати собі хобі, заняття чи справу, якою вільно можна займатися і без електрики. Хтось під час відключень ходить в зал або на танці, хтось виробляє свічки, в’яже, дивиться завантажені фільми. Та найпопулярнішим заняттям, безперечно, є читання. Оскільки взимку денне світло зникає рано, читати при відключеннях електроенергії стає неабияк важко. Паперові книжки люди читають з ліхтарем. А от як читати книжки з застосунків, якщо немає мережі, знають не всі. Далі поради від vikna, де завантажувати книжки і як читати їх офлайн.

Google Play Books

В застосунку для користувачів Android можна купувати літературні новинки у форматі тексту та аудіо або завантажувати файли з власної електронної бібліотеки. Деякі книжки є у вільному доступі. Є також великий вибір англомовної літератури. 

Як читати офлайн:

Відкрийте застосунок Google Play Books.

Перейдіть на вкладку Бібліотека.

Натисніть на книжку, яку вже придбали і тепер хочете завантажити на пристрій.

Щоб завантажити її, натисніть Ще, а потім Зберегти. Після збереження ви побачите значок Книга збережена офлайн.

Після цього, коли вимкнуть електроенергію та зникне зв’язок, у вас буде можливість читати улюблену книжку, не хвилюючись, що наступна сторінка не завантажиться. 

Apple Books

Цей застосунок створено для користувачів iOS. В Apple Book теж можна читати завантажені книжки з власної бібліотеки та ті, що ви придбали в застосунку.

Як читати офлайн:

Відкрийте застосунок Apple Books.

Перейдіть до розділу Мої книжки у нижній частині екрана.

У рядку з потрібною книжкою натисніть Завантажити.

Коли файл повністю завантажиться, у рядку з книжкою з’явиться кнопка Читати/Слухати.

Абук

Цей застосунок називає себе першою українською аудіокнигарнею. Крім аудіоформатних книг ви знайдете там низку літературних творів у електронному форматі. 

У бібліотеці Абук можна знайти жанр на будь-який читацький смак, адже там є: проза, поезія, нонфікшн, детективи, підручники, дитячі твори від українських та закордонних авторів. 

Якщо ж вибереш аудіокнигу, то читатимуть її для тебе: Сергій Жадан, Валерій Маркус, Соня Сотник, Іван Семесюк, Сергій Притула, Андрій Хливнюк. У цьому застосунку кожну книгу треба купувати окремо. Середня вартість становить приблизно $3-5.

Книжки для дітей та українська класика доступні безоплатно.

Як читати офлайн: 

Відкрийте застосунок на iOS або Android.

Щоб завантажити вибрану книжку, натисніть на її назву. 

На обкладинці, у правому нижньому куті, ви побачите три червоні крапки.

Треба буде натиснути на них та вибрати опцію Завантажити файл. Відтепер книжка завжди буде доступна в бібліотеці.

Yakaboo

В застосунку Yakaboo є два формати доступу – підписка та купівля окремих книжок. За підпискою можна читати скільки завгодно книжок, крім деяких бестселерів, які треба буде купувати окремо. Тут також є низка творів у безоплатному доступі, наприклад, «Нація овочів» Оксани Мороз та «Людина в пошуках справжнього сенсу» Віктора Франкла. 

Як читати офлайн:

Відкрити застосунок на iOS або Android.

Вибрати книжку та перейти на її сторінку.

Праворуч від назви книжки є характерний символ, який означає завантажити. 

Коли завантаження завершиться, символ змінить колір на зелений. Тепер книжку можна читати в режимі офлайн. 

Librarius

В Librarius немає можливості оформити підписку та читати в необмеженій кількості, як на Yakaboo. Тому тут кожну книжку доведеться купувати окремо. Українська класика у вільному доступі.

Як читати офлайн: 

Відкрийте застосунок на iOS або Android.

Виберіть книжку та натисніть Читати. Після цього бажаний твір автоматично завантажиться у бібліотеку та буде доступний офлайн.

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 5819, 5816}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: