Osvitanova.com.ua

Володимир Співаковський, засновник корпорації «Гранд», поділився своїми спостереженнями, як змінилися критерії вибори школи в батьків.

Багато хто помітив, що батьки дуже змінили свої пріоритети при виборі школи для дитини. Вони до останнього чекають і шукають інформацію, яка допоможе зробити цей вибір.

І тут з’ясовується одна особливість. Якщо раніше вони запитували, чи їх дітей добре навчатимуть в обраній школі, над якими проєктами працюватимуть діти та як розвиватимуться, то зараз знання не є пріоритетом.

Безпека дитини вийшла на перше місце по важливості. Зрозуміло, чому. З усім тим, я думав, що знання будуть принаймні на другому місці. Але ні.

На другому місці стоїть соціалізація, можливість спілкуватися з друзями. Це також зрозуміло.

І лише на третьому місці – знання. І це логічно.

Четверте місце. З’ясувалося, що вибір стосовно школи батьки роблять не тому, що їм хтось порадив, а виходячи від обставин сім’ї – упередження, наявність достатньої кількості комп’ютерів, можливості батьків бути залученими у навчання, наявності чи відстуності шкіл поряд і головне від характеру самої дитини – її посидючості, незалежності та вміння самоорганізовуватись

На жаль самоорганізованими є лише 20; школярів.

Я знаю одну сім'ю, в якій хлопчик взагалі не хотів вчитися (7 клас). Ні в звичайній школі, ні в дистанційній. І мама з ним цілком замучилась. Стояла над душею щодня.

Місяць йшов за місяцем, на нервах з обох сторін. Аж якось син спересердя не сказав: «Мамо, дай мені спокій. Йди. Я втомився від цього всього. Зроблю все сам». 

Мама заплакала у відповідь на цю грубість і пішла.

Уявіть її здивування, коли виявилося, що він справді дізнався все, що було потрібно. І з цього дня він став таким хлопчиком, про якого всі кажуть «золота дитина».

Це я до того, що зараз, слава Богу, є вибір: офлайн, онлайн, с живими уроками, екстернат (с консультаціями і без), змішане і ще інші варіанти. Є з чого обрати. Але цей вибір треба зробити самостійно.

Наприклад, зараз найкращі онлайн-школи, як би це не було дивно, на першому серед своїх переваг називають «турботу про батьків», вони обіцяють зняти з батьків головний біль щодо школи. І це відгукнулось батькам... вони хочуть, щоб їх діти навчались в таких школах.

Тому що ці школи знаходять способи показати дитині, що зараз є дійсно важливим: вроджені особливості й схильності, здатність концентруватися, асоціативне та творче мислення, емоційний баланс тощо.

Також ці школи дають найважливіше – вмілу психологічну допомогу при посттравматичному синдромі, стресових розладах від війни, булінгу, ковіду та насиллі.

Чи потрібно пояснювати, наскільки високий це має попит.

{{read_more|Читайте також| 5650, 5667}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: