Osvitanova.com.ua

Перший український мультсеріал, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах — «Книга-мандрівка. Україна». Чому «книга»? Бо серіал створений на основі бестселера «Книга-мандрівка. Україна». Як українцю розгадати писемність стародавньої цивілізації майя, не виходячи з кабінету? Чому ніколи не варто викликати на дуель Нобелівського лауреата? Хто допоміг Миколі Гоголю створити перше українське фентезі? Як харків’янка змінила світ балетної моди та ще й «Оскар» отримала? Героями мультсеріалу стануть всесвітньо відомі українці, об’єкти та події — на жаль, не завжди добре знані на батьківщині. Події перших п’яти серій розгортаються у Харкові та Римі, в Одесі та Гватемалі, на Полтавщині та Нью-Йоркщині! 

1. «Код Кнорозова»

Дивовижна історія про вченого з Харківщини, «кабінетного» дослідника, який здобув світову славу і першим у світі розшифрував писемність майя. Цьогоріч у Мексиці Юрію Кнорозову відкрили пам'ятник, а в цьому мультфільмі команда Green Penguin ставить собі за мету нагадати про вченого Україні.

Юрій Кнорозов – історик та етнограф, спеціаліст з епіграфіки та етнографії; засновник радянської школи майяністики. Доктор історичних наук писемності майя. Впровадив математичні методи дослідження недешифрованих писемностей.

2. «Оскар для Варвари»

Мультфільм про відому харків'янку, що перевернула світ балетної моди. Історія і талант володарки «Оскара», авторки костюмів для фільму «Жанна д'Арк» та власної надзвичайної success story 70 років тому вразили світ, Американську кіноакадемію та навіть Сальвадора Далі. Сьогодні ж ми хочемо розказати її Україні.

3. «Батько імунітету»

Третя серія мультфільму «Книга-мандрівка. Україна» — про одержимого наукою Іллю Мечникова! Мандрівника, вченого, першого нобелівського лауреата українського походження, що зробив безліч відкриттів, зробив величезний внесок у вивчення імунітету та заклав основи геронтології. Можливо, саме цьому невтомному і безкінечно допитливому досліднику ми завдячуємо здоров’ям і навіть довголіттям. Харків, Одеса, Париж — разом з Мечниковим мандруємо науковими відкриттями світового значення!

{{read_more|Читайте також| 4607, 4677}}

4. «Світ Гоголя»

Микола Гоголь - творцю образу України у світовій літературі, предтечі українського фентезі та письменник, життя якого сповнене загадок. Знаходячи натхнення в міфах та легендах, фольклорі, Микола намагався відродити світ, загублений у пітьмі віків. Неважко здогадатися, хто саме пройшов кастинг на роль маскота цієї серії! Мандруймо разом у Полтавщину, Санкт-Петербург та Рим!

5. «Чорнобиль»

«Місто-привід»колись було містом, де було перекреслене життя тисяч людей, і місто, яке дало шанс на життя рідкісним видам тварин, перетворившись на заповідник. Місто – пам’ятник трагедії, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Другий сезон дивіться тут

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: