Osvitanova.com.ua

Друга конференція для батьків MAMAPAPA FORUM «ПІДЛІТОК. Зрозуміти, прийняти, допомогти» пройде 5-6 грудня 2020. Форум буде присвячений підлітковій кризі і пов'язаним з нею задачам та труднощам, і відбудеться в онлайн-форматі двома секціями.

5 грудня 2020

16:00-17:30 Ольга Школенко «Знати, щоб вистояти. Перешкоди і ресурси підліткового періоду»

«Підлітковий вік – період прискореного розвитку, якому за своєю суттю властиві труднощі. З дитиною відбуваються зміни, які їй самій складно усвідомити. Навіть якщо батьки все робили і роблять добре, це не гарантує відсутність проблем і напруги в стосунках. Іноді дорослим здається, що важко тільки їм. Але діти відчувають не менші труднощі в пубертатному періоді. Завдання дорослих в цей час – зберегти цілісність, не відмовлятися від своїх принципів, але переглянути правила і встановити правильну дистанцію, зайняти місце присутніх батьків, а не тих, що втручаються».

 

18:00-19:30 Анастасія Дьякова «Stop_sexтинг. Безпека в Інтернеті»

«Карантин посприяв збільшенню рівня домашнього насильства по всьому світу. Global Initiative зазначає, що в результаті впливу СOVID-19 збільшилися альтернативні типи експлуатації людей і виросла сексуальна експлуатація дітей онлайн. Через збільшення кількості вразливих груп у злочинців з'явилося більше можливостей для скоєння злочинів. В Україні за період січень-березень гаряча лінія ГО «Ла Страда-Україна» отримала 9997 звернень. Консультаційну допомогу організація надавала в питаннях: насильства, жорстокого поводження з дітьми та їх експлуатації (39,9%), психологічного здоров'я (19,2%), безпеки в інтернеті (11,8%) та ін. Найбільше звернень було від дівчат – 72%, 28% – від хлопців».


6 грудня 2020

16:00-17:30 Катерина Гольцберг «Булінг. Як пережити цькування та залишитися собою»

«У віці близько 8 років у дітей починається період латентного психосексуального розвитку, ось з цього моменту і можуть вже траплятися ситуації цькування. Десь в третьому класі я приходжу до вчителів і батьків і розповідаю, що до цього ваші діти дружно жили разом. А тепер вони, можливо, будуть пробувати дружити проти когось. У хлопчиків це часто відбувається у вигляді бійок. У дівчаток все жорсткіше, вони об'єднуються в пари-трійки і вибирають когось для психологічного тиску».
 

 

18:00-19:30 Нікіта Карпов «Я хочу, щоб він хотів»: мотивація підлітків до розвитку і пошуку покликання»

«Всі ваші мудрі слова про майбутнє вони (молодші підлітки) напам'ять повторять. Ось тільки всередині голови у молодших підлітків це взагалі не зростається з реальністю. Ну не переходить це на рівень «знання» і «переконаності», що життя таке. Тому внутрішньої мотивації до навчання і розвитку у них найчастіше немає. А вітер в голові є. І самовпевненість є. І пофігізм до результатів і ваших переживаннь є. І купа планів на гаджет. А мотивації немає».
 

 

Після кожної лекції можна буде поставити питання спікеру.
 

Для читачів нашого порталу за промокодом osvitanova10 знижка 10%. 
 

Придбати квиток на MAMAPAPA FORUM 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: