Osvitanova.com.ua

Навчання в студентів та школярів забирає багато часу, то давайте ж подивимся, які прості звички дозволять навчання зробити ефективнішим і виділити час на особисті справи. 

1. Намагайтеся їсти здоровий сніданок вранці, незважаючи ні на що. Поживна їжа вранці забезпечить вас енергією як мінімум на півдня. Не робіть великих перерв без їжі, на порожній шлунок навчатися майже неможливо. Пам'ятайте про водний баланс. В закордонних навчальних закладах студенти першою дістають з наплічника пляшку води, потім все інше. Детальніше про те, що людині потрібно (не) робити для ефективної роботи мозку, дивіться тут.

2. Регулярно відпочивайте – знайдіть кожного дня 20 хвилин, впродовж яких ви зможете розслабитись. Це може бути прогулянка на природі, йога, медитація, дихальні вправи тощо.

3. Нагороджуйте себе після того, як гарно попрацювали над вивченням складної теми – улюбленим серілом, смаколиком тощо.

4. Ведіть активний спосіб життя – ранкова гімнастика, руханка під час перерв, 10 тисяч кроків, танці, кінезіологічні вправи – оберіть фізичні вправи до вподоби. Це не тільки буде сприяти укріпленню стану здоров'я, але й покращить розумові здібності.

5. Притримуйтесь тайм-менеджменту – складіть свій режим дня, вкладайтеся спати об 11, домашні завдання приоретизуйте до строків, записуйте всі справи, які необхідно виконати в електронний чи друкований щоденник, так ви розвантажете свій мозок і нічого не забудете.

Читай також Як швидко зробити домашнє завдання

6.  На час підготовки до тесту чи контрольної відкладайте в сторону телефон, вимикайте повідомлення на комп'ютері, якщо ви на ньому готуєтесь. Що менше відволікань, то ефективніше навчання. 

7. Плануйте своє навчання, розбивайте масштабні задачі на менші і пам'ятайте, що краще щось вивчати і повторювати кожний день 10 хвилин, ніж дві години раз на тиждень. 

8. Наведіть лад на робочому місці – зайве приберіть, всьому іншому придумайте своє місце, щоб не витрачати час на пошук книжки, олівця чи зошита.

9. Робіть перерви. Поспостерігайте за собою, через які проміжки часу вам краще дати мозку відпочинок. Метод Помодоро пропонує через кожні 25 хвилин, можна завантажити на телефон відповідний застосунок. 

10. Знайдіть свій навчальний простір – якщо зручно дома, в своїй кімнаті – прекрасно. Але можна спробуват на природі, якщо дозволяють погодні умови чи в кафе/коворкінгу.

11. Створюйте оточення, яке б надихало на навчання. Співпрацюйте з іншими – створіть навчальну группу для виконання завдань. Запрошуйте тих, чиї успіхи вас мотивують, разом веселіше і ефективніше, якщо розподілити завдання між всіма учасниками групи. 

12. Ніколи не сдавайтеся. Коли буде складно, не опускайте рук. Кожна нова висота і подолані труднощі тільки піднімуть віру в себе і свої можливості. 

13. Навчіться читати активно – робіть записи і знайте мету читання. Докладніше про цей підхід за посиланням.

14. Не прокрастинуйте. Як  боротися з прокрастинацією, дивіться в нашому дописі. 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: