Osvitanova.com.ua

15 липня 2020 року дистриб’юторська компанія АСБІС-Україна спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Ліко-школою (Liko-school) та Майкрософт Україна презентували освітній серіал для вчителів «Інтерактивне навчання: інструменти та технології для цікавих уроків».

Ведучим циклу пізнавальних відеолекцій став Денис Онікієнко – національний тренер PrestigioSolutions, що провів понад 1000 тренінгів для вчителів із організації уроків за допомогою інтерактивних панелей PrestigioMultiBoard та спеціалізованого програмного забезпечення PrestigiomClass.

Навчальний цикл складається з 6 серій тривалістю 5–8 хвилин. Безкоштовно переглянути всі серії можна на платформі «Дія. Цифрова освіта»: https://osvita.diia.gov.ua/courses/interactive-learning.

В серіалі йде мова про те, як

- застосовувати інтерактивний формат уроків,
- створювати онлайн-класи і керувати ними,
- автоматизувати розсилку і перевірку домашніх завдань,
- працювати із учнями дистанційно, використовуючи відеоконференцзв'язок для уроківя
- професійно розвиватися,
- використовувати Microsoft Teams та додатки Apple для навчального процесу.

Директор Ліко-Школи Олена Кухаревська, команда якої брала активну участь у розробці освітнього серіалу, зробила наголос на важливості застосування інтерактивних методів навчання:«Інтерактивні методи – це потужний ресурс мотивації, вони забезпечують учневі самостійність, ініціативність та продуктивність його пізнавальної діяльності. При цьому всі учні є партнерами, вони обмінюються думками, ідеями, вносять свій індивідуальний внесок у спільну справу — виконання завдання. З урахуванням того, що більшість інформації на уроці сприймається за допомогою зору, одним з головних запитів якісного інтерактивного навчання є наочність. Наприклад, інтерактивні дошки, робототехніка, планшети, lego, інтерактивний стіл тощо».

Директор АСБІС-Україна Віталій Мельниченко: «Сьогодні ми разом із нашими партнерами, виробниками техніки Apple, Logitech і Prestigio, Мінцифри та командою Ліко-Школи робимо особливий крок на шляху реалізації спільного прагнення – зробити українську шкільну освіту по-справжньому сучасною, актуальною та ефективною. Освітній серіал про інтерактивне навчання покликаний у доступній та цікавій формі донести до вчителів теоретичні ази розгортання віртуального освітнього середовища та низку практичних рекомендацій щодо застосування технічних засобів»

Координатор освітніх програм Майкрософт в Україні Ніна Кутузова підкреслила: «Дистанційне навчання – це комплексний процес, який складається не лише з відеозв'язку. З цифровими інструментами ми маємо можливість покращити якість освіти, дати учням доступ до нових знань будь-де та будь-коли, зробити процес навчання більш інклюзивним та захоплюючим. Наша місія, аби кожен учень та кожен вчитель мали можливість досягти більшого». 

Навчальний цикл складається з 6 серій тривалістю 5–8 хвилин. Безкоштовно переглянути всі серії і отримати сертифікат можна на платформі «Дія. Цифрова освіта» після реєстрації. А першу серію дивіться тут

Інтерактивне навчання. Серія 1.Батьки, діти, вчителі. Створення ефективної інтерактивної комунікації

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: