Osvitanova.com.ua

Репетиторка з української мови Юлія Боднар склала добірку неочікуваних реплік її учнів у своєму акаунті в твіттері. Деякі з них публікуємо тут. І смішно і грішно.

Мені треба підготуватися до ЗНО, але розмовляти українською я не буду. – Скільки Вам років?
– Дев’ятнадцять.
– А виглядаєте на 47. Через 2 хвилини уроку: «А коли вже буде перерва?». Інженер був занадто жирним, щоб полетіти, як пташка, тому він винайшов літак. А ви знали, що я качок? Не хочете помацати мої м'язи? Вони приємні. В мене болить спина, я не буду писати, бо треба схилятись. – Ви в Африці живете?
– Ні. 
– А звідки тоді стільки про неї знаєте? Вибачте, ніяк не можу знайти це правило в жодному підручнику. Я не зможу бути на уроці, бо в моєї мами сьогодні День ангела. У вас такі гарні брови, як вугілля. А ви любите волосатих мужиків, що обмазуються маслом? – Чому тут пишемо м'який знак?
– Бо так склалося історично. Я хочу стати підлітком, щоб в мене виросли вуса і мене любили дівки. Мені не треба цього, я хочу лиш заміж вийти. Вибачте, я пукнув. А ви вмієте пукати? Вот я раді вас на украінскім разгаварівала, а ви вот так вот... Юліє Сергіївно, а може, не надааа... Як у вас терпіння вистачає це повторювати, я би вже через екран дала підзатильник (мама 4-класника). – Склади речення зі словом гарячий у переносному значенні.
– Цей алкоголік був дуже гарячий, тому зажигав на танцполі. – У мене випав зуб.
– Прийшла зубна фея?
– Ти така велика і не знаєш? Її не існує, то все батьки. Ти малюєш нігті лаком?! Це ж хімія. Їх можна наліпити з пластиліну, як я, це корисніше. Ми не можемо існувати один без одного, як речення без граматичної основи. – Який це відмінок: родовий чи знахідний?
– Це... підмет. Я співачкою стати хочу, для чого мені це все. – А я для вас Лучик?
– Лучик, Лучик (звати Лука).
– Ви можете також називати мене котиком. Хочу стати вампіром, щоб полетіти до путіна і вкусити його. Українська література – суцільне село, я краще зарубіжну читатиму. А можна я писатиму й говоритиму польською на уроці? Мені українська не подобається. (7-річна російськомовна дитина, що переїхала в Польщу через війну). – У вас є чоловік?
– А треба?
– Ну так, щоб замість вас гроші заробляв. – Я б з вами одружився, ви така добра (4 клас).
– Тобі треба когось молодшого.
– Та Вам ж лише 19.

– Чого я маю вставати рано на урок?
– Бо так зручно для твоєї сім'ї, у мене теж потім є інші справи.
– Які це в тебе ще справи можуть бути, окрім мене?

– Якби не твій урок, я б встигла зловити муху на підвіконнику і мала б собі пітомця. – Писати не хочу. Ви напишіть вправу на екрані, а я зроблю скриншот. Читай ти, я вже вмію читати і так.

{{read_more|Читайте також| 5839, 5832}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

 

Поширити у соц. мережах: