Osvitanova.com.ua

Мудборд – один з інструментів, який використовують у своїй роботі графічні дизайнери, фотографи, архітектори, організатори свят, письменники, психологи, арттерапевти тощо. А також всі ті, кому важливо візуалізувати свої ідеї чи проєкти. Поговорімо про те, як створити мудборд і як використовувати дошку візуалізації у навчальних цілях.

Мудборд (від англ. mood board – дошка настрою) – добірка світлин, ілюстрацій, листівок, кольорів, слів, шрифтів, текстур, цитат, висловів, різноманітних дрібничок тощо. Словом, усього того, що має надихнути й пов’язано між собою спільною концепцією.

Дошка настрою може стати у пригоді в школі під час виконання проєкту в межах шкільної проєктної роботи, як підсумок пройденої теми чи прочитаної книжки, або як формат фіксації ідей в ході мозкового штурму.    

Застосування цього інструменту допомагає дітям візуалізувати ідеї та враження, сприяє творчому та креативному мисленню, розвиває навички командної роботи. 

Як створити мудборд

Мудборд може бути фізичним – на ватмані чи картоні, або в електронному форматі. Для першого ви обираєте фізичні світлини, елементи декору, вирізки з газет та журналів, листівки тощо. Якщо плануєте працювати в гаджеті, то відповідно обираємо цифрові елементи для дошки. В цьому випадку можна скористатися різними програмами, наприклад, Canva, в якій є безліч шаблонів для віжуалів, в тому числі для мудбордів. До того ж в цій програмі можна працювати разом з командою.

Джерело freepik

Визначившись з темою, починайте обирати складові, які будуть розкривати з різних аспектів тему. Розбудовуйте свою ідею навколо ключового об’єкта. Скористайтесь для пошуку світлин Пінтерестом чи безплатними фотостоками. Прикрасьте свою дошку цікавими висловами чи цитатами. Елементи дошки можуть безпосередньо не стосуватись закладеної ідеї, але розкривати якісь аспекти чи якості, або викликати потрібні асоціації.

Алгоритм створення дошки візуалізації в програмі Canva

Зареєструйтесь в сервісі й задайте в пошуку  «дошки візуалізації».

Оберіть шаблон.

Спробуйте різні функції – додавання тексту, графічних елементів, світлин тощо.

Після завершення дизайну завантажте свою роботу на пристрій.

Надихайтеся з професійними шаблонами

Якщо вам не вистачає натхнення, щоб створити дивовижну дошку візуалізації, просто скористайтесь шаблонами. Кожен елемент можна переміщувати, видаляти, змінювати його колір і розмір.


{{read_more|Читайте також| 1866, 1520}}
 

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: