Osvitanova.com.ua

День захисту дітей вперше святкувався в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала ініціативу та оголосила одним із пріоритетних напрямів діяльності захист прав, життя та здоров'я дітей. Але діти в цій війні не стоять осторонь і теж роблять все можливе, аби наблизити перемогу. Нижче декілька історій про те, як маленькі українці, наближають перемогу великими справами.

Ще один тепловізор

На Тернопільщині дев’ятирічна Марічка Підфігурна збирає гроші на тепловізор для українських військових. Дівчина продає іграшки, власні речі та саморобні патріотичні прикраси. Кожного покупця пригощає цукерками та дозволяє обирати ціну товарів самостійно, а зібрані кошти передає у волонтерський штаб.

«Я побачила, що діти з Харкова продають іграшки, теж захотіла долучитися. Ми збираємо гроші військовим на тепловізор. У мене можна придбати приколки, іграшки, книжки, бульбашки, лизуни та книжки», – розповідає школярка.

20 бронежилетів і квіти для дружини бійця

У Чернівцях 11-річний Максим, переселенець із міста Покровськ, роздрукував оголошення, в якому запропонував сусідам за символічну оплату виконувати дрібні доручення. Збирати кошти хлопцеві допомагали дорослі мешканці Чернівців, Нацполіція та люди, які з інтернету дізнавались про ініціативу хлопця. Гуртом вдалося 20 бронежилетів, 5 розгрузок, тепловізор, пристрій нічного бачення, одяг і ліки для поранених. За словами Максима, якось йому написав солдат і сказав, що хоче зробити дружині подарунок. Попросив доставити квіти дружині. Від розчулення жінка розплакалась.

Мистецтво теж зброя

Малюнок одинадцятирічної школярки Софії Кравчук став легендою та символом незламності українців. Дівчинка намалювала найбільший у світі літак «Мрія», який знищили російські окупанти для участі в конкурсі «Що для мене Україна?» до Дня Незалежності. Саме цю роботу «Укрпошта» обрала за основу для заповітної для українців марки під назвою «Українська мрія». 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: