Osvitanova.com.ua

Новорічні мелодії вже звучать з усіх телеканалів та магазинів, усі метушаться, кудись поспішають, щось купують – одним словом, підготовка до святкувань в розпалі! Ну а ви, намагаючись не забути про мільйон запланованих справ, думаєте лише про те, як би виспатися… Знайомо? На жаль, в кінці року така ситуація є типовою для більшості з нас. Але не варто хвилюватися, адже новорічний настрій можна створити власними силами! І ми підкажемо, як це зробити.

Данські вчені – а ми ж пам’ятаємо, що саме вони найкраще розбираються в темі щастя і його передумов – дійшли до цікавого висновку. Виявляється, що коли людина бачить святкову атрибутику (прикрашену ялинку, гірлянди, подарунки), то активність її мозку підвищується. Іншими словами, новорічний настрій з’являється тоді, коли ми бачимо елементи цього свята. Отже, починаємо створювати новорічну атмосферу за 10 кроків!

Крок 1. Позбавтеся від непотрібного

Усім відомо: щоб у життя прийшло щось нове, потрібно позбавитися від старого. Почніть зі свого житла: розберіть шафи та шухляди і винесіть, нарешті, з дому те, чим давно не користуєтесь! Не обов’язково викидати все це на смітник (тим більше, що часто і рука не підіймається). Старий одяг в доброму стані можна передати в спеціальні волонтерські організації, давно прочитані книги віднести в бібліотеку, а іграшки, якими вже ніхто не грається, подарувати дитячому будинку. Так ви не лише очистите свій життєвий простір, а й зробите добре діло для когось, хто потребує допомоги.

Крок 2. Прикрасьте свій дім

І не в останню хвилину – поспішаючи й абияк, а отримуючи від процесу задоволення! Витягніть коробку з раритетними ялинковими іграшками, які нагадуватимуть дитинство, або придбайте нові – яскраві й сучасні. Не полінуйтеся всюди розвішати мерехтливі гірлянди – як стверджують психологи, яскравіше освітлення взимку підіймає настрій. Підготуйте також красиві новорічні свічники, адже саме живі вогники свічок найкраще створюють атмосферу затишку й тепла!      

Крок 3. Потурбуйтеся про аромати

Традиційні для зимових свят аромати мандаринів, кориці та хвої легко допоможуть вам налаштуватися на потрібний лад. Використовуйте аромалампи, ароматизовані свічки чи саше – що вам більше подобається. Можна також створити оригінальні новорічні композиції з ялинових гілочок, шишок та заздалегідь порізаних на кружальця і висушених апельсинів. Для підсилення ефекту час від часу збризкуйте їх кількома краплями відповідної ефірної олії – і ви відразу відчуєте наближення свята!

Крок 4. Слухайте святкову музику

Правильно підібрана музика, як і аромат, здатна відразу викликати приємні спогади і налаштувати людину на свято. Це може бути ваша улюблена пісня зі старого фільму або сучасний хіт – неважливо, головне, щоб вона асоціювалася з Новим Роком. Тому вмикайте новорічні та різдвяні мелодії і насолоджуйтесь!

Крок 5. Дивіться новорічні фільми

За роки свого існування кінематограф зібрав чималу колекцію чудових фільмів з новорічною атмосферою. Сучасні чи старі, вітчизняні чи закордонні, дитячі казки чи романтичні комедії – варіантів безліч, тож обирайте свій і переглядайте з задоволенням!

Крок 6. Підготуйте подарунки

Маленькі та великі новорічні радощі повинні бути, і це не обговорюється! Солодощі, святкові дрібнички, символи прийдешнього року, а може навіть і більш суттєві подарунки для найрідніших – все це створить новорічний настрій і дарувальникам, і тим, кого обдаровують!

Крок 7. Оберіть новорічне вбрання

Які найкращі ліки від жіночої депресії? Правильно, шопінг! Тому знайдіть для себе час і придбайте собі красиву сукню для новорічної вечірки – навіть якщо святкування передбачає прості домашні посиденьки у вузькому сімейному колі. Ось побачите – як тільки ви почнете приміряти на себе новий образ, новорічний настрій з’явиться сам по собі!

Крок 8. Подбайте про святкове меню

Вибір закусок, напоїв та улюблених страв для новорічного столу також здатен створити відповідний настрій! Не вірите? А ви поставтеся до планування вечірки не як до нудного обов’язку, а як до захоплюючого завдання! Подумайте, якими кулінарними шедеврами ви здивуєте своїх гостей та як прикрасите святковий стіл, і побачите, що й самі не зможете дочекатися свята!

Крок 9. Відвідайте святкові заходи

Театралізоване новорічне дійство, ранок у дитячому садочку, різноманітні святкові заходи – все це створює такий бажаний новорічний настрій і зближує вас із власними дітьми! Інколи навіть проста прогулянка вулицями прикрашеного та святково освітленого міста може подарувати вам незабутні враження, тому не нехтуйте жодною можливістю гарно провести час разом!

Крок 10. Приділіть час своїй сім’ї

Знаєте, що найгірше в підготовці до свят? Це постійна біганина і відкладання приємних емоцій «на потім». Ну подумайте самі: яким буде настрій у ваших дітей, якщо ви постійно відганятимете їх від накритого столу і не дозволятимете заходити у святково прибрану кімнату? А чоловік, який хотів поцілувати вас під час нарізання салату – ви ж так на нього подивилися, ніби він відірвав вас від особистого виступу на церемонії нагородження Оскаром! Так бути не повинно – хоча би інколи залишайте все (нікуди воно не дінеться), і приділяйте час своїм найріднішим людям. І тоді свято вдасться на всі 100 відсотків!

{{read_more|Читайте також| 5248, 5246}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: