Osvitanova.com.ua

Щоб створити святковий настрій, не обов'язково чекати Нового року чи Різдва. Ми пропонуємо почати з атмосферних новорічних стрічок, які підібрали для такого випадку. Тож нумо до перегляду! Усі стрічки доступні на платформі tv.volia.com.

1. «Санта Клаус 1, 2, 3» (США, 1994, 2002, 2006)

У різдвяну ніч продавець іграшок Скот Келвін випадково зіштовхує зі свого даху дивного чоловіка у костюмі Санти. А зовсім поруч він помічає північних оленів, запряжених у візок. Поки Санта приходить до тями, чоловік разом із сином сідають у візок, щоб покататися на дивовижній знахідці. Олені везуть їх на Північний полюс, де Скот має посісти місце Санти, щоб врятувати Різдво. Це сюжет першої частини. В другій частині Скотт продовжує працювати Сантою, але за контрактом він має одружитися. ця частина присвячена пошукам Місіс Клаус. А в третій частині Скотт Келвін, хоче запросити в свій північний будинок її батьків, сподіваючись разом з ними відсвяткувати народження первістка. Однак є деякі проблеми: по-перше, майбутні дідусь і бабуся впевнені, що їх зять володіє фабрикою іграшок в Канаді, а по-друге, чарівний світ спіткає катастрофа, якщо про резиденцію Санта Клауса стане відомо звичайним людям. 

2. «Пригоди Паддінгтона 1, 2» (Велика Британія, Франція, США, 2015, 2018)

Екранізація книги культового англійського письменника Майкла Бонда. Незграбний та кумедний ведмедик на ім'я Паддінгтон приїжджає з Перу до Лондона, щоб знайти нову родину. Так він потрапляє до будинку сім'ї Браун, де знаходить справжніх друзів. Але головне, що ведмедик допоможе родині об'єднатися. В другій частині Паддінгтон натрапляє на рідкісну стару книгу про Лондон, яку хоче подарувати тітоньці Люсі, яка завжди мріяла відвідати британську столицю. Але поки Паддінгтон старанно працює і заробляє кошти на книгу, книгу викрадають. А наш герой вирушає на пошуки злодія. 

3. «101 далматинець»  (США, 1996)

Історія знайома нам з дитинства. Шалена дизайнерка Круелла де Вілл мріє про нове хутряне манто з цуценят далматинів. Тож вона викрадає собак по всьому місту, щоб втілити свою мрію у реальність. Але, як і в будь-якій казці, добро має перемогти – врешті, воно перемагає.

4. «Рiздвяна пiсня Маппетiв» (США,1992)

Переказ класичної історії Дікенса про відомого скнару Ебенезер Скруджа, в якій майже всі ролі грають знамениті персонажі Маппет-шоу. Раніше він був добрим та чуйним чоловіком, але з часом перетворився на самотнього скнару та лиходія. І тепер у всьому шукає особисту вигоду й часто діє досить жорстоко, а Різдво здається йому марною тратою часу. Перед святом чоловіка навідують три Духи часу, щоб допомогти йому виправитися та усвідомити свої помилки.

5. «Відпочинок за обміном» (США, 2006

Дві успішні жінки з блискучими кар'єрами знайомляться в інтернеті. Під час листування вони зізнаються одна одній, що мають величезні проблеми в особистому житті, й раптом знаходять неочікуване рішення – потрібно помінятись житлом і оточенням. І ось уже одна летить до Великої Британії на Різдво, а друга проведе свято в Каліфорнії.

6. «Біле Ікло 1, 2» (США, 1991,1994)

Екранізація одного з найвідоміших романів Джека Лондона «Біле Ікло». За сюжетом, вовк на ім'я Біле Ікло лишається сиротою після того, як мисливець вбиває його родину, тож він має навчитися жити самостійно. З часом він зустрічає людей, які забирають його з собою. Таке життя зовсім йому не до вподоби, адже що більше часу він проводить з людьми, то менше залишається вовком. Швидше, він стає більш схожим на собаку, яка віддана своїм господарям. Вовк регулярно намагається втекти від людей, але щоразу повертається.

У другій частині молодий золотошукач Генрі Кейсі, який отримав у спадок прирученого вовка Біле Ікло проходить через безліч небезпечних пригод, зіткнувшись з бандитами, які збираються заволодіти золотою шахтою. Подолати всі труднощі і знайти своє щастя йому допоможе вірний друг – Біле Ікло.

7. «Красуня і чудовисько» (США, 2017)

Історія кохання, що й донині залишається актуальною та улюбленою як серед дітей, так і серед дорослих. Могутня Чаклунка зачаровує самозакоханого принца. Відтепер він страшне чудовисько. Щоб зняти прокляття, він має знайти взаємне кохання. Статися це повинно до того, як із подарованої Чаклункою троянди опаде остання пелюстка. Так він зустрічає Бель, яка з часом покохає зачарованого принца.

8. «Мисливець і Снігова королева» (США, 2016)

Снігова королева Фрея, сестра чаклунки Равенни, тренує найкращих воїнів-мисливців. Двоє з них, Ерік і Сара, всупереч суворій забороні покохали одне одного, тож Фрея виганяє їх із замку. Через деякий час вона дізнається про загибель своєї сестри, мачухи Білосніжки, та своїми чарами хоче повернути її до життя. Проте Ерік і Сара стають їй на заваді.

9. «Магія Різдва» (1985, 2016 (цифрова версія)

Драматична історія бідної сім'ї, в якій голова родини всіляко намагається заробити. Мати перестає вірити у Різдво, а діти продовжують вірити у свято та молитися янголам. І ось одного такого янгола відправляють до родини, щоб повернути віру в дива.

10. «Додому на Різдво» (США, 1995)

За сюжетом, батько вирішив подарувати своєму синові – студенту коледжу Джейку Вілкінсону – нову автівку. Але є одна умова: він має вчасно приїхати додому до Різдвяної вечері. Коли ж часу залишається зовсім мало, хлопець раптом прокидається посеред пустелі, без грошей і в костюмі Санта-Клауса. Тож на нього чекає безліч пригод, поки він добереться додому.

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: