Osvitanova.com.ua



Арт-терапевтка Вікторія Назаревич розповідає, чи варто зберігати дитячі малюнки і які креативні способи для цього є.

1. Малюнки вашої дитини стануть найкращим доказом його змін і того, що він зміг добитися, що допоможе підвищити самооцінку дитини.

2. Створіть спеціальний альбом або папку, в якій можна збирати особливі малюнки й нехай дитина знає, що звичайні малюнки він сам зможе викинути, а особливі треба покласти туди. Це формує первинні уявлення про цінність того що «я» роблю.

3. Малюнки дитини слугують простором для загальної творчості, до якого можна повернутися в будь-який момент і створити на старому малюнку нове унікальне зображення, символічно немов «поліпшити самого себе своїми руками».

{{read_more|Читайте також| 590, 3012}}

4. Зі старих малюнків дитини можна створити книжку казок, зібравши їх всіх в дивовижну історію, що стане прекрасним способом формування мислення й уяви.

5. Зібравши різні замальовки й каляки-маляки дитини можна створити артбук, де дорослі можуть доповнювати зображення дитини, робити ще більш унікальними.Така форма роботи з малюнком стане спільною працею дитини й батьків, що допоможе вирішувати педагогічні завдання в процесі виховання. Дитина вчиться приймати «поліпшення» себе батьками.

6. Створіть з однотипних малюнків багатошаровий колаж. Вирізаючи зайве, надавайте символічний обсяг зображенню. Це можна розцінити як нарощування малюнка, рух малюнка вгору. Немов будівельник споруджує новий поверх. Так дитина вчиться креативному мисленню й освоює способи нестандартних трансформацій реальності.

7. Збережіть малюнки для дитини, коли вона виросте і буде мати своїх дітей, це буде найкращий зв'язок поколінь, коли ваш онук або внучка буде розглядати перші малюнки свого тата чи мами, він чи вона буде відчувати особливий зв'язок поколінь, і бачити, що навіть найпростіші дитячі малюнки заслуговують уваги в сімейному просторі.

{{read_more|Читайте також| 4023, 1623}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: