Osvitanova.com.ua

На своїй сторінці в Фейсбуці Світлана Ройз записала рекомендації для батьків першачків, на що звертати увагу при виборі початкової школи своїй дитині.

Концепція НУШ розрахована на створення ігрового і безпечного навчального середовища, і більшою мірою підходить для шестирічних діток. Концепції шкіл, в яких акцент поставлено на академічність і інтелект не підходять багатьом шестирічним дітям.

Нам важливо пам'ятати, що початкова школа – це «адаптація до шкільного життя». Ідеально, якщо школа зовсім поруч, щоб економити час і сили на дорогу.

Чим молодша дитина, тим меншу кількість дітей у класі вона може витримати.

Важливо дізнатися, як школа справлялася з дистанційним навчанням в цьому році, чи гуляють діти на перервах, чи є вільний доступ до води, чи випускають дітей в туалет (дотепер доводиться про важливість цього нагадувати), чи є можливість познайомитися з учителем. Звичайно, в першому-другому класі вчитель – найголовніша людина для дитини після батьків.

Є школи, в яких з першого класу різні вчителі читають різні предмети – це цікавий досвід для дітей.

Знаєте, коли спілкуєшся з директором школи, завжди відчувається: в його власній системі цінностей – «школа для дитини» або «сім'я для школи».

Важливо дізнаватися – не про рейтинги й бали ЗНО, а чи є соціальні проєкти, в яких школа бере участь, наскільки включена сім'я в шкільне життя. Чи існує шкільна культура, спільнота.

Які системи «зовнішньої мотивації» використовуються (в початковій школі немає оцінок). Чи справді немає домашніх завдань у першому класі (їх не повинно бути).

Чи існує в молодшій школі комунікація вчителя і батьків (з огляду на карантин), наприклад, є школи, в яких використовується мобільний додаток classDojo та ін.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: