Osvitanova.com.ua


Екоакадемія – 25-хвилинний безкоштовний онлайн-курс, який говорить з підлітками однією мовою про екологію та допомагає розібратись, що ж може зробити одна людина і чи може взагалі? Спойлер: може і дуже багато може.

Мета курсу — прокачати розуміння внеску однієї людини в стан планети. Щоденні звички та прості кроки, які допомагають побудувати майндсет екодружності. Екоакадемія розповідає про сортування, поводження з пластиком, компостування (і це не про білети в трамваї), мінімізації відходів, екоактивізм. Онлайн-курс допоможе підліткам запустити зміни, які тут і зараз роблять життя планети простіше і повертають її в норму. 

Задачка:
Одна людина створює 300 кг відходів на рік. Якщо тобі 22 роки і в тебе є молодша сестра, якій 14 років і тато з мамою одного віку — 45 років, скільки відходів створила сім’я за все життя? 

Відповідь:
4 вантажівки, 3-поверхівку або 37 800 кг. Багацько однак. Екоакадемія створена саме для того, щоб в майбутньому було менше таких задачок!

Для кого курс

Курс першочергово направлений на підлітків — саме для цього в Екоакадемію був підібраний викладацький склад з екогероїв, які асоціативно допомагають познайомитись з екошляхом і його принципами. Але не тільки підлітки полюбляють героїв, тому курс стане у пригоді батькам та вчителям, які прагнуть в простий та цікавий спосіб познайомитись зі світом без відходів та долучити молодше покоління до корисних екозвичок. 

Структура курсу 

Урок №1. В якому світі ми живемо? (що спільного між кораловими рифами в океані та вирубкою лісів?).

Урок №2. Особливості сортування (сортування та компостування — це легко).

Урок №3. Мінімалізм (мінімалізм, свідоме споживання та багаторазові речі).

Урок №4. Як не боятися пластику? (уроки сортування пластику).

Урок № 5.  Екоактивізм (підказки від затятих екоактивістів).
 

Екоакадемія залучила 12 000+ підлітків за 3 місяці з України. Долучайтесь і ви та не забудьте підписатись на сторінку Робота Zero і Інстаграмі, де ви знайдете корисні еколайхфаки та круту інстаграм-маску від Екоакадемії, завдяки якій можна відчути себе планетою

Дивись також 
Анімаційний проєкт каналу ПЛЮСПЛЮС з ЕКОзвичок: 22 серії
10 лекцій TED про екологію

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: