Osvitanova.com.ua

Щоб покращити навчальний процес в період пандемії, провідний додаток для обміну повідомленнями запускає нові можливості, які стануть у нагоді для освітніх цілей. Зокрема мова йде про такі нововведення, як режим вікторини в опитуваннях, покращена галерея медіа, реакції на повідомлення, а також нагадування у розділі «Мої нотатки» (остання запрацює найближчим часом).

Rakuten Viber, провідний додаток для легкого та безпечного спілкування в інтернеті, презентує оновлення, які будуть допомагати вчителям, батькам та учням протягом нового навчального року. Нещодавно японська комунікаційна платформа запустила режим вікторини в опитуваннях в групових чатах і спільнотах для того, щоб викладачі могли легко перевірити рівень знань серед студентів з певної теми.

Для того, щоб створити вікторину, необхідно:

Обрати спільноту або груповий чат та натиснути на іконку «Створити опитування» у нижній частині екрану; У спливному вікні обрати режим вікторини та додати запитання, можливі варіанти відповіді та, якщо потрібно, короткий опис правильної відповіді; Обрати правильний варіант та натиснути кнопку «Створити».

Після того, як користувач створив вікторину у спільноті або у груповому чаті, іншим учасникам буде видно, скільки людей проголосувало за кожний варіант. Тільки після надання відповіді можна буде побачити, який вираз був правильним з коротким описом чому. Відповіді кожного з учасників вікторини у спільноті залишатимуться прихованими навіть для самого автора опитування. Він зможе побачити лише загальний відсоток відповідей, тоді як у групових чатах автор зможе побачити, як відповів кожен.

Ця функція буде корисна всім, хто бажає перевірити знання/розуміння чи думку учасників спільноти або просто провести інтерактивні вікторини на різні тематики.

«Наприкінці минулого навчального року процес диджиталізації навчання отримав шалені темпи буквально за один день у всьому світі. Лише за кілька днів весь освітній процес був перенесений з аудиторій до будинків та квартир учнів та вчителів. Багато учнівських, викладацьких та батьківських чатів у Viber були створені саме для того, щоб підтримати навчання. Переглядаючи дані за цей та аналогічний період минулого року, кількість користувачів, які спілкуються у спільнотах, подвоїлась. Це свідчить про те, що Viber – цінний помічник у ці складні часи”, – стверджує Анна Знаменська, директор з глобального розвитку бізнесу Rakuten Viber.

Протягом останніх кількох місяців Viber також презентував купу додаткових можливостей, які стануть у пригоді як вчителям, так і учням й батькам. Спочатку оновиться галерея медіа, а найближчим часом з’явиться функція встановлення нагадувань в розділі «Мої нотатки», яка допоможе користувачам не забути про важливі події, проєкти та зустрічі. Для тих, хто хоче зробити спілкування у учнівських та батьківських спільнотах веселішим, GIF-файли та стікери, а також реакції на повідомлення стануть в пригоді. Миттєві голосові та відеоповідомлення — це хороший спосіб швидко та особисто повідомити щось, навіть у дорозі.

Нагадаємо, що віднедавна у Вайбері з'явилася функція групових відеодзвінків до 20 осіб. Для того, щоб почати груповий відеочат, потрібно натиснути кнопку «відео» у верхній частині екрану або просто запросити більше учасників в поточний відеодзвінок.

Крім того, не всі знають, що чат-бот «Незабудка» дозволяє ставити сповіщення про важливі події та справи, що пов'язані з різними сферами життя людини, залишати до них коментарі, а також обирати бажану дату, час а також частоту нагадування.

За матеріалами прес-служби

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: