Osvitanova.com.ua

Освітній стартап українки Влади Лоткіної залучив загалом інвестицій на 12 млн долл. Підприємниця переїхала з Харкова в США, закінчивши місцевий факультет фінансів, на навчання в Уортонскій школі бізнесу. Потім працювала в Boston Consulting і Dell, а зараз розвиває свій стартап ClassTag.

ClassTag — це безкоштовний інтструмент для спілкування батьків і вчителів. Через платформу батьки  отримуютьінформацію щодо екскурсій, шкільних подіях, зборах коштів і т. і. А вчителі спілкуються з батьками і діляться важливою для навчання інформацією.

Наразі у платформи близько 2 млн користувачів в США, її функціоналом безкоштовно користуються 25 тис. шкіл.

А почалося все з того, як розповідає Влада, що вона вирішила знайти вихід для проблеми, з якою зіткнулася сама. Донька приносили інформаційні листи зі школи, ще частина повідомлень приходила через дзвінки чи повідомлення та електронною поштою. А ще частину треба було шукати на сайті школи.  

«Я хотіла вирішити проблему, з якою зіштовхнулася сама. Згідно з теорією стартаперства – це запорука успіху – розуміти проблему зсередини і бачити її рішення». 

Це і стало поштовхом для Влади заснувати стартап. Співзасновником став батько однокласниці доньки, який виявився підприємцем і колись керував успішною компанією. Разом вони вклали декілька сотень тисяч долларів. 

Від конкурентів ClassTag відрізняється тим, що безкоштовний для батьків і вчителів. Заробляє застосунок на рекламі всередині застосунку від компаній, цільова аудиторія яких – сімейні люди. 

В дописі блогу проекту на честь 5-річчя існування платформи, Влада написала, що запорукою її успіху стали підтримка батьків і якісна освіта.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: