Osvitanova.com.ua

В руках у мене «Книжка, яка допоможе полюбити книжки навіть тим, хто не любить читати». Я вже давно задивляюся на книжки французької авторки Франсуази Буше. Ви вже, мабуть, також звернули увагу на ці геніальні витвори дитячо-книжкового мистецтва.

І ось в мене є одна з трьох вже перекладених українською Видавничим домом АРТБУКС. Її можна читати з будь-якої сторінки, жартівливі ілюстрації і підписи прийдуться до смаку і дорослим, і дітям. Обережно! Вона лише для людей із почуттям гумору!

                                            

Буше написала близько 20 книжок, деякі з них перекладені 20 мовами. Франсуаза – пустунка, якщо так можна сказати про матір чотирьох дітей, письменницю та ілюстраторку книжок.

Кожна її книжка – це спроба відповісти на складні і серйозні питання: Чим корисне читання книжок? Чим відрізняються дівчата від хлопчиків? Чому батьки змушують дітей робити те, що останні не хочуть робити? Що таке щастя? Але робить вона це в легкій, не перевантаженій філософськими розмірковуваннями манері, –  веселі ілюстрації, жартівливі поради, деякі з них дійсно із глибинним змістом, а деякі пустотливі.

Я відібрала для вас 10 найкращих порад від Франсуази Буше, як полюбити читати книжки.

1. Від книжок люди ростуть значно швидше, ніж від супу. Доведено, що люди, яким стукнуло 100 років і які все ще читають, безупинно ростуть.

2. Від книжок аніскілечки не гладшають, тому краще ковтай книжки, а не тістечка чи сардельки.

3. Ти можеш уявляти себе книжковими персонажами й тікати від реальності, щоб пережити неймовірні пригоди. Читання розвиває твою уяву.

4. Завдяки книжкам ти можеш відчути купу емоцій: радість, печаль, гнів, бажання, сум, захват, страх і так далі. Круто, правда?

5. Читати можна за будь-якої погоди і абсолютно скрізь.

6. Деякі книжки можуть зігріти тебе, коли тобі холодно (або сумно).

7. Завдяки деяким книжкам ти зможеш стати цікавим співрозмовником, справжньою зіркою в компанії друзів.  

8. Деякі книжки проливають світло на запитання, які ти собі ставиш, допомагають зрозуміти сенс життя і рухатися далі.

9. Читання дарує поживу для мозку, вчить думати й допомагає здійснювати мрії.10. Що більше читаєш, то менше робиш помилок на письмі.

Інші поради і істини про книжки читайте в самій книжці. Придбати цю та інші книжки Франсуази Буше за найнижчими цінами можна тут.

{{read_more|Читайте також| 2344, 3219}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: