Osvitanova.com.ua

Американське видання Time оприлюднило свій черговий перелік найбільш важливих для планети підлітків. Експерти обирали переможців за їх здатністю впливати на світ, створювати новини та враховували їх вагу у соцмережах.

Наймолодшими учасниками рейтингу стали зірка серіалу «Дуже дивні справи» 13-річна Міллі Боббі Браун, а також наймолодша підприємиця, 13-річна Мікаіла Ульмер, яка робить медовий лимонад. Загалом перелік складений не за впливовістю підлітків, а саме за віком, тобто переможцями можна вважати усіх, хто увійшов в список.

Серед топ-30 також 14-річна громадська активістка з Філіпін Шибі де Гузман, яка бореться проти жорстких методів місцевої влади. 15-річна жителька Саудівської Аравії Райуф Альхумеді потрапила в перелік завдяки тому, що запропонувала дизайн ісламських емодзі, а Моціа Бріджес запустив свій бізнес краваток-метеликів. Тим часом 15-річний пуерторіканець Сальвадор Гомез Колон започаткував краудфандінговую кампанію для купівлі переносних ламп і пральних машинок, щоб допомогти постраждалим від урагану «Марія». Варто також відзначити британського школяра Кртіна Нітіянандама, який створив інноваційний тест на хворобу Альцгеймера.

Крім того, у список потрапили і діти знаменитостей: дочка і син Уілла Сміта – Віллоу і Джейден Сміт, син Девіда Бекхема Бруклін, дочка Сінді Кроуфорд, модель Каія Джордан Джербер, сестра Майлі Сайрус – актриса і співачка Ноа Сайрус.

Повністю топ-30 найвпливовіших підлітків планети можна подивитись тут. А ось тут наш перелік підлітків, які змінюють світ на краще.

Поширити у соц. мережах: