Osvitanova.com.ua

З 24 по 31 жовтня відзначається Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy Week). Нову XR-виставку «EDAR: За лаштунками реальності», присвячену цій важливій темі, може організувати кожен вчитель у своїй школі!

Для цього достатньо залишити заявку на сайті edar.app та безкоштовно отримати набір постерів, який потрібно розмістити в школі, і завантажити мобільний застосунок EDAR. Ця виставка має на меті популяризувати медіаграмотність та підвищити рівень критичного мислення серед підлітків та молоді в Україні, особливо під час війни, коли дезінформація стає серйозною загрозою.

XR-виставка «EDAR: За лаштунками реальності» включає 20 інтерактивних постерів, які оживають через мобільний додаток EDAR за допомогою технології доповненої (AR) і віртуальної реальності (VR), а також штучного інтелекту (AI).

Виставка наповнена яскравим контентом, де кожен постер практично витвір AI-мистецтва. В додатку можна побачити 3D моделі, віртуальні світи та прослухати спеціально створені пісні, що об’єднані спільною ідеєю – полегшити засвоєння такої складної теми як медіаграмотність. У мобільному застосунку інтегрована інтерактивна антифейкова гра «НотаЄнота», в яку можна зіграти як індивідуально, так і всім класом.

Наступного року проєкт доповнить настільна XR-гра з медіаграмотності, що дозволить дітям грати в школі та вдома разом з батьками.

«Підлітки живуть у світі технологій і саме через ці технології є вразливими. Ми ж використовуємо технології, щоб зацікавити темою медіаграмотності, тримати фокус уваги, через гейміфікацію показати, як працює інформаційний простір, розвивати стійкість до інформаційних впливів та відтреновувати навички розрізняти якісну інформацію від сумнівної. Ця виставка розрахована на підлітків від 12 років. Окрім елементів доданої та віртуальної реальності, підлітки можуть випробувати свої знання в додатку через інтегровану гру «НотаЄнота», яка вже стала невіддільним елементом заходів з медіаграмотності по всій країні. У продовження цієї виставки і для більш досвідченої аудиторії ми рекомендуємо XR-виставку «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда», яку за минулий рік продемонстрували у понад 500 закладах освіти, музеях та бібліотеках», – зазначила Альона Романюк, фактчекерка та авторка проєкту «НотаЄнота».

ВІДЕО, як це було минулого року:


В цьому році виставка «EDAR: За лаштунками реальності» буде проведена у 500 школах України та охопить понад 35 000 учнів.

Проєкт втілюється в межах Програми інформаційної стійкості українського громадянського суспільства за підтримки IREX громадською організацією «Європейський Інститут Чорнобиля та «НотаЄнота».

«У часи, коли інформація стає зброєю, важливо навчати молоде покоління вмінню правильно сприймати та оцінювати інформацію, що надходить з різних джерел. Ми прагнемо, щоб медіаграмотність стала новою модною рисою сучасного покоління. Для цього ми працюємо над якістю та подачею контенту, використовуючи сучасні XR-технології, штучний інтелект та гейміфікацію, що вже довели свою ефективність у навчанні», – зазначив Валерій Коршунов, автор проєкту та голова Європейського Інституту Чорнобиля.

У сучасному світі новітні технології, такі як XR (доповнена та віртуальна реальність) та гейміфікація, стають провідними інструментами та головним трендом освіти молоді. Вони перетворюють традиційний процес навчання на інтерактивний, захопливий і ефективний. Виставка «EDAR: За лаштунками  реальності» продемонструє, як ці технології можуть бути корисними для освітніх проєктів.

За подальшим розвитком проєкту можна спостерігати у соціальних мережах EDAR: інстаграм, фейсбук, Х.

{{read_more|Читайте також| 6584, 6575}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: