Osvitanova.com.ua

Чи актуальний Геловін для дітей? По-перше, це яскраве та незвичайне свято дає можливість допомогти дітям долати страхи і вивільнити накопичені емоції. По-друге, це чудовий привід провести час із дітьми весело та творчо. Читання або обговорення книжок разом – один з найкращих способів створити спільні приємні спогади. Разом із книжковою платформою Yakaboo пропонуємо добірку книжок про доброзичливих монстрів, таємниці та захопливі пригоди.

1. Чимчикун. Історії Країни НаДобраніч, Олеся Лужецька

Жанр: фентезі для дітей

Вікова категорія: 9-12 років

Кожен з нас – це дивовижний непізнаний світ. Світ таємниць і загадкових історій. Світ оксамитових бажань і цукрово-перчених мрій. У цьому світі все злагоджено і немає нічого зайвого. Трапляється, що певні механізми нашого світу виходять із ладу, і ми закриваємо себе на тисячі замків, ховаємо у мільйони потаємних скринь і боїмося туди зазирнути. На щастя, є Країна НаДобраніч, в якій живе великий мрійник Чимчикун, герой цієї книги, він знає, як відімкнути замки, зняти важкі засуви і відкрити скрині людського світу. Вирушайте в подорож з Чимчикуном, але стережіться, поряд чатує страшний чародійник Морок.

2. Страховиська. Перша наукова книжка про найвидатніших монстрів усіх часів, Карлін Бечча

Жанр: пізнавальні книжки

Вікова категорія: 9-12 років

Діти обожнюють жахастики. Але для того, щоб страхи не зашкодили потрібен раціональний науковий підхід. У неймовірно привабливій обкладинці, яка світиться у темряві юні читачі знайдуть історії походження вірувань у різних страховиськ. Вовкулаки, вампіри, зомбі – звідки взялися вони в людській уяві та які наукові дослідження криються за цими створіннями? У книжці багато яскравої та дотепної інфографіки, яка містить найважливішу інформацію про монстрів, наприклад життєвий цикл вірусу зомбі або як пережити ядерний подих Ґодзілли. Сповнена крові, кишок, історії та науки, ця книжка стане чудовим подарунком для шанувальників страховиськ різного віку.

3. Мортіна. Історія, від якої можна вмерти зо сміху, Барбара Кантіні

Жанр: пригоди та жахастики для дітей

Вікова категорія: 6-8 років

Так страшно, що аж смішно! Маленька Мортіна дуже відрізняється від інших дітей, бо вона є… дівчинкою-зомбі. Мешкає Мортіна на Покинутій Віллі з тітонькою Домовиною та вірним песиком породи левретка, на ім'я Смуток. Найбільше у світі Мортіна хоче знайти друзів, з якими можна бавитися і розважатися. Але їй заборонено потрапляти на очі дітям із селища, бо вони можуть її злякатися. Аж ось одного дня з’являється гарна нагода — свято Гелловін, коли Мортіні не треба навіть маскуватися під костюмом монстра… Але що може статися, коли інші діти дізнаються, що насправді вона не надягала маски і що її вигляд — це зовсім не маскарадний костюм?..

4. Маленька Відьма, Отфрід Пройслер

Жанр: казка

Вікова категорія: 6-12 років

Це перша книжка з трилогії Пройслера про надприродних істот, за нею йдуть «Маленький Водяний» і «Маленький Привид». Маленька Відьма живе в лісовій хатинці зі своїм вороном Абрахасом, на жаль, старші відьми не пустили її на святковий шабаш у Вальпургієву ніч, наказавши їй повертатися за рік, заздалегідь навчившись «добре чаклувати» та ставши «хорошою відьмою». Увесь рік Маленька Відьма опановує магію, то допомагаючи бабусям збирати хмиз, то рятує заблукалих дітей, то карає хуліганів. Вона дуже хоче стати «хорошою відьмою». Хоча її колеги з Лисої Гори, напевно, мали на увазі щось інше. Щемлива, добра, смішна історія про те, що бути хорошими – це вибір.

5. Химерний Київ. Легенди, лякачки та цікавинки, Тетяна Стрижевська

Жанр: книги з історії для дітей

Вікова категорія: 9-12 років

Наш улюблений Київ сповнений таємних місць та загадкових історій. Бажаєте дізнатися найцікавіше про темний бік славного міста? Ця книжка — гід загадковими локаціями Києва, що докладно розбирає по поличках міські легенди та різні вигадки. Наприклад, читачі дізнаються, в яких старовинних кам’яницях Києва «мешкають» привиди та які інші моторошні історії пов'язані з різними куточками стародавнього міста. Де насправді жив Змій Горинич та на якій горі збиралися відьми на шабаш? Як Оранта вже тисячу років захищає киян? Як організувати прогулянки містом так, щоб побачити і дослідити усе найцікавіше – читайте у цій книзі. В оновленому накладі ви знайдете прогулянковий маршрут містом, а за qr-кодом – мапи.

{{read_more|Читайте також| 4437, 4420}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: