Osvitanova.com.ua

Дома теж можна влаштувати свято Геловін – прикрасити оселю, запалити свічку і поставити її в гарбуза з попередньо зробленими отворами очей, носа і рота. Пограти в квест, поїсти смаколиків і всім подивитися фільм жахів. А ми пропонуємо добірку з найменш страшних серед фільмів жахів, які допоможуть відтворити атмосферу Геловіна. Хай вас не бентежить, що ми наче не своє свято відзначаємо. В цей день прадавні слов'яни святкували Велесову ніч, в яку, за повір’ями, максимально зближуються між собою два світи — живих та померлих. Майже всі діти люблять полоскотати собі нерви – це потрібно для їх емоційного розвитку, чому б не через фільми чи книжки.

1. Каспер (1995, США, 3+)

Історія про доброзичливого привида Каспера, котрий потоваришував із маленькою дівчинкою Кет, дочкою фахівця по всьому містичному. Він допомагає дівчинці і її батькові впоратися з небезпеками, що чекають їх у населеному примарами будинку. Закони дружби і добре серце змушують Каспера заради щастя своїх друзів пожертвувати можливістю знову стати людиною.

2. Воно 1 (2017) та 2 (2019), США, 18+

Екранізація романа Стівена Кінга встановила рекорд, ставши найкасовішим фільмом жахів в історії американського кіно, обігнавши фільм «Той, що виганяє диявола». У центрі сюжету семеро підлітків з міста Деррі, в якому вже багато років пропадають діти. А викрадає їх загадкове «Воно», яке перевтілюється в моторошного клоуна Пеннівайза. Хай обмеження 18+ вас не дуже турбує, деякі діти і з 9-10 років можуть дивитися «Воно» – вирішувати батькам, які відчувають маожливості сприйняття своєї дитини.

3. Багряний пік (2015, Іспанія,18+)

Будинок, в який приїжджає головна героїня, оповитий містикою. Жителі округи кажуть, що, коли настає зима, він покривається кривавим снігом. Щось не так і з господарями будинку — молодим чоловіком і його сестрою. Цей дуже красивий фільм ідеально підійде саме для перегляду на Гелловін. У ньому кожна сцена зроблена з неймовірним естетичним смаком. Крім того, в ньому знімаються чудові актори: Міа Васіковська, Джессіка Честейн і Том Хіддлстон. А режисер фільму — сам Гільєрмо дель Торо.

4. Жах перед Різдвом (1993, США, без вікових обмежень)

Мультфільм розповідає про царство Гелловін, в якому живуть мерці, привиди, упирі та інша нечисть. Одного разу один з жителів цього світу, Джек Скелінгтон, потрапляє в місто Різдва, де панує добро і щастя. Джек викрадає Санту і займає його місце. Все це відбувається під чудову музику Денні Ельфман. 

5. Мама (2013, Испанія/Канада, 16+)

Класичний ужастик, спродюсований відомим казкарем Гільєрмо дель Торо. Головні героїні фільму – дві дівчинки, які прожили п'ять років одні в покинутому будинку в лісі. Родичі, які їх забрали, незабаром виявляють, що до дітей приходить привид, який вважає себе їх мамою...

6. Сонна лощина (1999, США, 16+)

Головний герой (Джонні Депп) фільму відправляється в Сонну Лощину, щоб розслідувати вбивства, вчинені вершником без голови. Стрічка знята за твором Вашингтона Ірвінга «Легенда сонного виярку».

7. Гаманець або життя (2007, США, 18+)

У чотирьох пов'язаних між собою історіях герої порушують традиції Геловіну і наражають себе тим самим на великі неприємності. Всі ці історії об'єднує одна істота – Сем – таємнича постать у помаранчевій потертій піжамі, що носить мішок на голові. Він з'являється у всіх історіях, стежачи за тим, щоб традиції Гелловіну неухильно дотримувалися.

8. Дзвінок (2002, США, 16+)

Картина зі слоганом «Перед смертю ти почуєш дзвінок» навчила багатьох ігнорувати невідомі номери і, звичайно, не дивитися непізнані відеокасети.

9. Спліт (2017, США, 16+)

В основу стрічки покладена реальна історія Біллі Мілліґана, в якому уживалось відразу 24 особистості. Фільм, звичайно, навряд чи можна назвати біографією, але зате трилером з елементами жахів – легко. Відмінно витримана інтрига і майстерність перевтілення Джеймса МакЕвоя забезпечили стрічці інтерес публіки і окупність в прокаті.

10. Хижа у лісі (2012, США, 18+)

Група друзів, які вирішили влаштувати заміську вечірку, зупиняється на ніч в звичайній, на перший погляд, лісовій хатині. Проте незабаром в ній починає відбуватися ланцюг дивних і незрозумілих подій. Лише почавши осягати таємниці зловісного будинку, друзі розуміють — їх час швидко спливає.

11. Сімейка Адамсів (2019, Канада, 0+)

Сімейка Адамсів відрізняється похмурим смаком, дивними нахилами і схильністю до темної магії. Але при цьому вони по-справжньому дружні, готові допомогти один одному в будь-якій ситуації і ніколи не пасують перед труднощами. Режисером нової версії «Сімейки Адамсів» виступив Конрад Вернон. 

12. Помічник сатани (2004, США, 16+)

Маленький хлопчик Алекс любить грати в комп’ютерну гру, де головний персонаж допомагає Сатані творити зло. З настанням Хеловіну, він бачить на вулиці чоловіка в костюмі Сатани, який вбиває людину. Алекс думає, що це все постановка, тож заводить знайомство із чоловіком і починає допомагати йому, навіть не підозрюючи, що той – справжній серійний вбивця.

13. Донні Дарко (2001, США, 18+)

Сюжет описує 28 днів із життя старшокласника Донні Дарко. Зухвалий і високомірний на початку, він починає бачити моторошну особу в костюмі кролика. Слова цього незнайомця приводять Донні до роздумів про суперечність долі та свободи, з котрих йому належить зрозуміти як відвернути майбутній кінець світу, який має відбутися якраз на Геловін.


Джерело фото goodfon

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: