Osvitanova.com.ua

SoftServe, одна з найбільших ІТ-компаній України, продовжує інвестувати в розвиток технічної освіти в Україні. Експерти компанії долучилися до оновлення 16 бакалаврських програм в українських університетах. Серед них також спільні освітні програми, які дають змогу здобути найґрунтовніші практичні знання ще в університеті. 

Ми зібрали перелік бакалаврських програм українських університетів за участі компанії SoftServe, аби бути корисними для тих, хто шукає себе в ІТ-сфері. Перелічені програми увібрали в себе максимум актуальної теорії, практику на реальних проєктах, менторство від експертів компанії та участь у житті ІТ-спільноти.

Програми у Львові

 

Програма Квантові комп’ютери та квантове програмування

Фізичний факультет

Львівський національний університет імені Івана Франка

Бакалаврська програма стартувала у 2020 році і пропонує унікальну програму навчання, розроблену спільно з відділом досліджень (R&D) компанії SoftServe. На програмі вивчають один із найактуальніших напрямків у світі технологій – програмування на квантових комп’ютерах, проводять наукові дослідження в галузі квантової інформації. Також студенти мають можливість працювати над проєктами з дослідниками SoftServe та проходять стажування в компанії. 

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Системи штучного інтелекту

Інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій

Національний університет «Львівська політехніка»

Програма була запущена у 2017 році університетом спільно з низкою ІТ-компаній Львівського ІТ Кластера та SoftServe. За кілька років — з 2019 року SoftServe розширив співпрацю і навчання відбувалось у форматі спільної освітньої програми. У неї включили розробку алгоритмів, принципи ООП, бази даних, вебтехнології, машинне навчання, комп’ютерну графіку та лінгвістику – все, що допоможе стати кваліфікованим спеціалістом зі штучного інтелекту.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Інтернет речей

Інститут комп'ютерних технологій, автоматики та метрології (ІКТА)

Національний університет «Львівська політехніка»

Програма була створена університетом спільно з компаніями Львівського ІТ Кластера у 2016 році. SoftServe – одна з найактивніших компаній, яка долучилась як до модернізації програми навчання, так і до роботи зі студентами. Програма пропонує сучасне навчання, інноваційну ІоТ лабораторію для студентів, тісну співпрацю з експертами SoftServe упродовж навчання та можливості стажування в ІТ-компаніях Львова.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Прикладна математика та інформатика

Інститут прикладної математики та фундаментальних наук

Національний університет «Львівська політехніка»

Оновлена програма навчання стартувала у 2022 році, до її розробки долучились експерти SoftServe. Програма включає оновлені дисципліни, мотиваційні лекції від ІТ-фахівців, поглиблені технічні курси та з третього курсу – стажування в компанії. Після здобуття такої освіти, фахівці можуть працювати як розробники програмного забезпечення, фахівець з Data Science (наука про дані) тощо.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Компʼютерні науки

Факультет електроніки та комп’ютерних технологій

Львівський національний університет імені Івана Франка

Програму запустили у 2020 році. У межах спільної освітньої програми, студенти вивчають розробку програмного забезпечення, функціонування апаратного забезпечення та комп’ютерних систем. SoftServe допомагає початківцям з першого курсу стати частиною ІТ-спільноти. Ментори компанії розповідають про актуальні напрямки розробки, допомагають знайти для себе найцікавіші, а також проводять лекції для розвитку лідерських навичок, бізнес-мислення, вміння роботи в команді.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Компʼютерні науки

Факультет прикладної математики

Львівський національний університет імені Івана Франка

Оновлена програма на факультеті розпочалась 2021 року. У її межах студенти навчаються ефективно працювати в команді під наставництвом менторів SoftServe, отримують актуальні знання з розробки програмного забезпечення та вивчають такі мови програмування, як Java і Python, опановують основи з компʼютерного зору. Крім цього, початківці зможуть додати до майбутнього портфоліо демо версію проєкту, як результат здобутої практики.

Деталі про програму за цим посиланням

 

Програма Компʼютерні науки

Факультет прикладних наук

Український католицький університет

В межах навчальної програми УКУ, R&D-відділ компанії працює зі студентами в напрямку досліджень галузі комп’ютерних наук. На базі відділу студенти працюють над науковими проєктами спільно з дослідниками компанії та працюють над розробкою інноваційних рішень. Окрім цього, частина курсів викладається англійською, що допоможе фахівцям покращити своє знання професійної лексики. 

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Комп’ютерні науки

IT СТЕП Університет

Багаторічна співпраця SоftServe та ІТ СТЕП Університету передбачає залучення експертів до створення освітніх програм і викладання, а студенти мають можливість проходити практику та стажування у SoftServe, бути частиною ІТ-спільноти. Деталі про програму за цим посиланням

 

Програми з кібербезпеки

Національний університет «Львівська політехніка»

Львівський національний університет імені Івана Франка

Львівський університет безпеки життєдіяльності

Кілька років тому університет спільно з компаніями Львівського ІТ Кластера та SoftServe запустили бакалаврські програми з кібербезпеки одразу у трьох університетах Львова – НУ “Львівська політехніка”, ЛНУ ім. І. Франка та Львівському університеті безпеки життєдіяльності. Програми готують спеціалістів з кібербезпеки та захисту даних. Студенти програм мають можливість проходити стажування в компанії та тісно співпрацювати з експертами та менторами SoftServe.  Деталі про програми: Кібербезпека в НУ «Львівська політехніка» та Кібербезпека в ЛНУ ім.І.Франка та Кібербезпека у Львівському університеті безпеки життєдіяльності
 

Програми в Києві

 

Програма Компʼютерні науки

Факультет комп’ютерних наук та кібернетики

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Спільна освітня програма в Київському університеті стартувала у 2022 році. Вона дозволяє студентам максимально інтегруватись в практичну роботу, здобути актуальні знання сучасних технологій та якнайбільше дізнатись про особливості роботи в ІТ-індустрії вже з перших курсів.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програма Компʼютерні науки

Кафедра цифрових технологій в енергетиці

Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського

Ця спільна освітня програма дає можливість студентам отримувати сучасну технічну підготовку та практичний досвід з першого курсу. З третього курсу початківці можуть отримати перший практичний досвід під час стажування в SoftServe. Під час навчання студенти працюють над реальними проєктами у командах, отримують підтримку від досвідчених менторів SoftServe та пробують створити свої власні проєкти.

Детальніше про програму можна дізнатися тут.

 

Програма в Дніпрі

Програма Інженерія програмного забезпечення

Кафедра програмного забезпечення комп’ютерних систем 

Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»

Ця спільна освітня програма дозволить студентам глибоко вивчати технологічні напрямки в сучасній ІТ-індустрії та одразу застосовувати теоретичні знання на практиці, працюють над реальними проєктами в компанії SoftServe. У межах програми студенти також працюють з менторами, щоб вибрати технічний напрямок, в якому вони хочуть розвиватися, отримати рекомендації та навіть попрацювати над власними проєктами.

Деталі про програму за цим посиланням.

 

Програми в Харкові

 

Програма Комп'ютерні науки

Інститут комп’ютерного моделювання

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

Програма в Харківському політехнічному інституті працює в оновленому форматі з 2022 року. Експерти SoftServe залучаються до роботи над програмою, викладанням, роботи зі студентами тощо. Цей формат освіти має на меті підвищити професійний рівень випускників та підготувати спеціалістів до роботи в ІТ-індустрії ще під час навчання.

В університеті запустили таку спільну програму, бо хотіли допомогти студентам бачити найактуальніші технології, які стрімко змінюються та розвиваються. Навіть попри війну та напружену ситуацію навколо, викладачі прагнули дати знання і можливість відчувати впевненість у майбутньому житті.

Деталі про програму за цим посиланням. 

 

Програма Комп'ютерна інженерія

Кафедра Електронних обчислювальних машин

Харківський національний університет радіоелектроніки

Цього року програма Компʼютерна інженерія в оновленому форматі вперше набиратиме студентів. Вже з першого курсу студенти навчатимуться за оновленою програмою – у ній оптимізували порядок вивчення предметів, актуалізували та доповнили навчальні предмети. На спеціальності фахівці-початківці опанують розробку на таких мовах програмування, як C++, С#, Java, Python, навчаться проєктувати хмарні сервіси і мобільні додатки. З третього курсу студенти познайомляться з реаліями роботи в ІТ і зможуть отримати перший практичний досвід під час стажування. 

Детальніше про програму за цим посиланням

{{read_more|Читайте також| 6329, 5671}}

Джерело фото SoftServe

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

 

Поширити у соц. мережах: