Osvitanova.com.ua

SoftServe оголошує про запуск нової спільної освітньої програми з Харківським національним університетом радіоелектроніки (ХНУРЕ). Цього року планують набрати 150 студентів на спеціальність 123 «Комп'ютерна інженерія» на кафедрі Електронних обчислювальних машин. 

Вже з першого курсу студенти навчатимуться за оновленою програмою – у ній оптимізували порядок вивчення предметів, актуалізували та доповнили навчальні предмети. На спеціальності фахівці-початківці опанують розробку на таких мовах програмування, як C++, С#, Java, Python, навчаться проєктувати хмарні сервіси й мобільні додатки. З третього курсу студенти познайомляться з реаліями роботи в ІТ і зможуть отримати перший практичний досвід під час стажування. 

«Цього року ми зробили дослідження потреб студентів, щоб краще розуміти, чим можемо допомогти їм. Так, виявилось, що найчастішими проблемами є нестача менторства та брак мотивації, також у студентів є запит на підсилення актуальності програм. З цими викликами ми вже успішно працюємо, впроваджуючи спільні освітні програми з університетами. І те, що цього року зможемо підтримати студентів ХНУРЕ, для нас важливе досягнення» – коментує Ольга Доля, керівниця освітніх партнерств в Україні, SoftServe.

Зі студентами на постійній основі працюватимуть досвідчені ментори, початківці зможуть відвідувати додаткові лекції для розвитку своїх комунікаційних та організаційних вмінь, таких як робота в команді, розвиток бізнес-мислення, формування лідерських навичок. Крім цього, в межах спільних освітніх програм щороку запускають поглиблені технічні курси, що допоможе новачкам дізнатись особливості кожного напрямку розробки і обрати найцікавіший для себе.

Загалом SoftServe має девʼять спільних освітніх програм у чотирьох містах України. Першу таку програму «Інтернет речей» запустили у НУ «Львівська політехніка» у 2016 році у співпраці з низкою ІТ-компаній Львівського ІТ Кластера. Попри повномасштабну війну, компанія продовжує вкладати в розвиток технічної освіти – у 2022 році компанія запустила ще три спільні освітні програми у Дніпрі, Києві та Харкові. 

{{read_more|Читайте також| 6329, 5671}}

Джерело фото SoftServe

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram




 

Поширити у соц. мережах: