Osvitanova.com.ua

З 4 березня по 28 квітня відбувся ювілейний всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. До нього долучилися 28 576 учасників з кожного куточка нашої країни, а також з Польщі, Чехії, Данії, Японії, Іспанії, Грузії, Литви, Німеччини, Норвегії та США.

Noosphere Space Art Challenge проводиться з 2019 року за ініціативою ГО «Асоціація Ноосфера». Цього року тематика конкурсу була присвячена космічним мріям маленьких українців. За словами організаторів в більшості малюнків проглядається одна єдина мрія на всіх: мир і перемога України. Такі настрої у роботах дітей, пов’язані з війною, підтверджують своєчасність національних ініціатив, покликаних відволікати дітей та молодь від похмурого сьогодення та необхідність направляти їх творчу енергію у конструктивне русло. 

До конкурсу долучилося 28 576 юних митців і мисткинь. Майже стільки, скільки за попередні 4 роки в сумі. Загалом, за п’ять років у скарбничці Noosphere Space Art Challenge 58 580 дитячих робіт. Це буквально населення великого українського міста!

Перенести свою мрію у космічну реальність запрошувалися діти і підлітки віком від 3 до 17 років. Як і попередні роки, найактивнішими були учасники у віці 8-12 років — разом вони надіслали 15028 малюнки. Молодша група, діти 3-7 років, намалювали 10299 робіт, а старша, підлітки від 13 до 17 років — 3249. Географія маленьких художників в цьому році також дуже широка: малюнки надіслали з понад 4000 населених пунктів та з кожної області України, а також з інших країн, де перебувають діти-переселенці — з Польщі, Чехії, Данії, Японії, Іспанії, Грузії, Литви, Німеччини, Норвегії та США.

Візіонерське бачення і розкриття теми стали головними критеріями оцінки творчих робіт у конкурсі. Переможців Noosphere Space Art Challenge від ГО «Асоціація Ноосфера» організатори оголосили на сайті та на сторінці Конкурс дитячих малюнків Noosphere Space Art Challenge у Фейсбуці. 

У віковій категорії 3-7 років перемогли: 

1 місце Кирило Проценко 5 р., Вертіївка, Чернігівська область 

2 місце Софія Смислова 7 р., Нова Каховка, Херсонська область 

3 місце Настя Батура 7 р., Запоріжжя

У категорії 8-12 років:

1 місце Анастасія Івасько 9 р., Сокиряни, Чернівецька область 

2 місце Ілона Білик 11 р., Ромни, Сумська область 

3 місце Поліна Голод 12 р., Дніпро

У категорії 13-17 років: 

1 місце Олександра Ричкова 14 р., Ярова, Донецька область 

2 місце Ксенія Комягіна 13 р., Львів 

3 місце Софія Карпова 15 р., Березівка, Одеська область 

На переможців всеукраїнського конкурсу чекають унікальні подарунки — кастомізовані худі, на які професійна художниця перенесе малюнки самих же дітей. Крім того, організатори Noosphere Space Art Challenge ГО «Асоціація Ноосфера» за підтримки свого співзасновника, мецената Макса Полякова нагородять додатково 100 учасників пам’ятними подарунками, і всіх 28 576 учасників — дипломами за участь. Дипломами також будуть нагороджені й найактивніші школи та вчителі.

З більш детальною інформацією про Noosphere Space Art Challenge можна ознайомитись на офіційному сайті конкурсу: https://noospherespace.art/

За посиланням доступні роботи учасників: Переможці Noosphere Space Art Challenge 2024

{{read_more|Читайте також| 1623, 4023}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: