Osvitanova.com.ua

Засновниця сервісу добору освітніх закладів School Navіgator Ірина Єцкало провела вебінар з досвідченою ейчаркою та рекрутеркою в освіті Анною Зайцевою про те «Як скоротити витрати на підбір персоналу за допомогою ділових настільних ігор». «Освіта Нова» записала для вас головні ідеї, а подивитися відеозапис вебінару можна нижче.

Скорочення часових витрат на підбір персоналу

Уявімо, що у вас відкрита вакансія адміністратора і вам прийшло 20 заявок. Припустімо, що 10 ви готові запросити на співбесіду. Якщо кожній людині приділити по годині часу, то вам знадобиться щонайменше два дні, щоб їх провести. Зрозуміло, що ділова гра підходить не до всіх співбесід, а от до підбору сммників, менеджерів з продажу, адміністраторів, вожатих для табору цілком. В деяких випадках ділова гра для підбору керівників також вдалий варіант.

Часові витрати на закриття вакансії занадто великі, при тому що є купа інших задач. А ще є ризик, що не всі кандидати дійдуть на співбесіду. Треба також врахувати, що у всіх кандидатів одні й ті самі запитання мають бути, а значить ще потрібно виділити час на підготовку до співбесід. Потім виділити час на аналіз таблиці по кандидатах і вирішити, кого запросити у другий тур чи на стажування. І саме ділова гра може допомогти скоротити витрати часу на закриття вакансії, по якій у вас багато кандидатів.

Можливість перевірити як hard skills, так і soft skills

А якщо ви запросите кандидатів на ділову гру, то у вас буде час подивитися на всіх одночасно і на це у вас піде 2-3 години. Під час гри у вас є можливість перевірити і hard skills і soft skills. Невмотивовані одразу відсіються. Після гри з двома-трьома фіналістами проводите короткі співбесіди на 15 хв. Серед них обираєте того, кого запросите на стажування і випробовувальний термін.

Ще одна перевага ділової гри – перевірка м’яких навичок. Під час традиційного інтерв’ю можна перевірити компетенції – вміння вести документообіг, навички ведення перемовин чи моніторінг інформації тощо. А от лідерські навички й вміння комунікувати ви на співбесіді не перевірите. Сторітелінг справа хороша, але ми достеменно ніколи не знатимемо, чи розказані кандидатом історії правдиві. А от за ігровим столом можна поспостерігати, як людина взаємодіє з іншими, наскільки ефективний дає зворотний зв’язок, чи вміє слухати тощо.

Ділова гра може стати лакмусовим папірцем для виявлення звичних стратегій поведінки кандидата, адже до співбесіди можна підготуватися, а от до гри з незнайомим сценарієм навряд чи.

Зменшення фінансових витрат на підбір персоналу

Ну і звичайно економія часу, яка автоматично дорівнює економії коштів, бо ваш час і час ваших колег вартує грошей. Якщо у вас такі вакансії трапляються час від часу, то ви один раз інвестуєте кошти в розробку гри і вже можете використовувати цей інструмент надалі без додаткових витрат.

Розмір інвестицій в розробку гри залежить від того, чи ви з нуля розробляєте, чи адаптуєте під свої потреби готову, чи берете настільну гру, наприклад Dixit. Розробка одного сценарію коштує в спеціаліста приблизно 50 євро. Другий варіант дорожчий – коли ви купуєте вже розроблену ділову гру, яка спрямована на діагностику певних навичок. Тут передбачені витрати на купівлю гри, навчання роботи з нею. Можна ще замовити додатковий сценарій.

Найдорожчий варіант – це коли ви замовляєте розробку гри для себе і коли розробник передає авторські права вам (орієнтовна вартість 100 тис. грн). Таке теж буває і може стати фішкою вашого навчального закладу, коли у вас є свій продукт і ви його використовуєте в роботі. Така гра може вам також допомагати генерувати додатковий прибуток, коли продаватимете її іншим закладам, або проводитимете ігри для когось під запит.

Якщо вас зацікавила тема використання в роботі ділових ігор і ви хотіли б більше дізнатися про те, які бувають ігри і які є варіанти їх застосування та де ще крім співбесід їх можна застосувати, дивіться у відеозапису вебінару нижче.

Якщо ви пошуку роботи в галузі освіти або якраз набираєте персонал в освітній заклад, приєднуйтесь до телеграм-каналу SN робота у сфері освіти, або звертайтесь до пані Анни особисто в Telegram.

{{read_more|Читайте також| 6342, 6238}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: