Osvitanova.com.ua

Освіта Нова запитала у національної книжкової платформи Yakaboo про те, які книжки найбільше купували українські батьки для своїх дітей минулого року. Гадаємо, кожна з цих книжок стане бажаним подарунком для дитини і в цьому році! 

1. Гаррі Поттер і філософський камінь, Джоан Роулінг

Перша частина пригод Гаррі Поттера — книга №1 для маленьких читачів. Саме вона сколихнула хвилю любові до читання, яка захопила цілий світ! Такого успіху не мало жодне художнє видання, доки 1997 року на полицях англійських магазинів не з'явилася перша книга Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь». Головний герой, сирота Гаррі, виявляється майбутнім чарівником, якого відправляють вчитися до школи магії. Тепер на юного чарівника чекають захопливі пригоди у Гоґвортсі, справжні друзі та смертельна небезпека від давнього ворога його сім'ї. Чи стане йому до снаги боротьба зі злими чарами?

2. Чарлі і шоколадна фабрика, Роальд Дал

Маленький Чарлі Бакет має унікальну можливість виграти ексклюзивний тур по загадковій шоколадній фабриці власника Віллі Вонки. Захоплення Чарлі наростає, коли він та інші діти отримують запрошення від найтаємничішого шоколатьє в світі. Однак, коли вони потрапляють на фабрику, реальність дуже відрізняється від очікувань. Вонка влаштовує неймовірні пригоди для дітей, але чи зможе Чарлі виявити справжній сенс цієї виняткової можливості? Інколи справжня винагорода може бути більше, ніж просто солодкий смаколик. 

3. Тореадори з Васюківки, Всеволод Нестайко

«Тореадори з Васюківки» – це комедійна оповідь про двох неординарних підлітків, які потрапляють у неймовірні ситуації у селі Васюківка. Гострий гумор та несподівані події роблять цю книгу захопливою та непередбачуваною. Цей культовий твір увійшов до переліку золотої класики української літератури. Книга відзначена у «Почесному списку Андерсена» і перекладена двадцятьма мовами. Завдяки чудовому вмінню автора створювати гумористичні історії серія веселих оповідань часом доводить читачів до нестримного сміху. 

4. Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей, Бодо Шефер

Коли рівень доходів знижується, найважче пояснювати це дітям. Чому ми не купимо ще одні кросівки до трьох пар, які вже є і чому цьогоріч нової ігрової приставки не буде. Пояснювати про кризу та інфляцію довго, ми дратуємось, діти ображаються. Фінансист та інвестор зі світовим ім’ям Бодо Шефер написав міжнародний бестселер, який допомагає дітям встановити здорові стосунки з грошима. Кредити, заощадження, підробіток – діти теж можуть мати свої кишенькові бюджети і їм теж психологічно легше, коли вони в змозі їх контролювати. Дійсно корисна книжка, яка закладе підвалини фінансової грамотності. 

5. Малечі про інтимні речі, Юлія Ярмоленко

Популярна книжка від відомої сексологині. Книга шанобливо та делікатно розповідає про те, як правильно називаються статеві органи і як вони влаштовані. Просто та доступно пояснює правила інтимної гігієни і чому вони такі важливі. Вчить дітей, як правильно ходити в туалет і поводити себе в громадських вбиральнях. Говорить на такі інтимні теми, як ерекція і менструація та відповідає на питання «Звідки беруться діти?».

{{read_more|Читайте також| 6215, 6196}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: