Osvitanova.com.ua

28 жовтня – важливий день для всіх, хто дотичний до української освіти. Таємниця успіху освітньої сфери полягає в її безперервному розвитку та адаптації до зростальних потреб суспільства. І саме тому ми даруємо неймовірну можливість для всіх освітян – унікальний Форум-діалог «Освіта 360. Нові рольові моделі», який відбудеться в онлайн-форматі 28 жовтня о 11:00.

Цей форум – це не просто зустріч учителів, викладачів ВНЗ, освітніх управлінців та директорів. Це місце, де руйнуються стереотипи, досліджуються передові методики та розробляються стратегії для покращення української освіти. Це подія, де ви будете обмінюватися досвідом, обговорювати виклики та знаходити спільні рішення.

Проте Форум – це також свідчення того, як швидко розвивається освіта та як важливо бути в центрі цього розвитку. Це нагадування, що найцінніше, що ми можемо надати нашим дітям, – це знання та можливість розвивати свій потенціал у майбутньому.

Ваша присутність на цьому Форумі – це ваш внесок у майбутнє української освіти, ваш шлях до нових знань та незабутніх вражень. Приєднуйтеся до форум-діалогу «Освіта 360. Нові рольові моделі», адже майбутнє нашої країни починається з освіти, і ця подія – це крок у правильному напрямку. 

 

А що кажуть спікери про форум-діалог «Освіта 360. Нові рольові моделі»?

«Освіта – це більше, аніж про знання, це про особисту спроможність. Вона дозволяє формувати субʼєкта – особистість, спроможну якісно взаємодіяти з реальністю, конвертуючи усвідомлені можливості в бажані результати. Індивідуальна свідомість є результатом співпраці інституцій і культури. Школа – це інституція, але мусить бути культура, яку ця школа дозволяє особистості інтеріоризувати, засвоїти.

Знання можна здобути, та одних лише знань замало. Потрібна ще особистість із відвагою в серці, щоб здобутими знаннями послужити спільному благу. Освіта має виховувати проактивне ставлення особистості, вчити її не лише ефективно реагувати на події, але самому творити світ, у якому бажаємо жити. Відсутність в особистому арсеналі правильних текстів неминуче призведе до неспроможності якісної взаємодії і навколишнім світом»

– Андрій Зелінський, голова наглядової ради Українського ветеранського фонду, University Lecturer в Українському католицькому університеті


 

«Цифрові технології дають можливість розширити доступ до якісної сучасної освіти, дозволяють навчатися з будь-якого місця та в будь-який час, включаючи українців з віддалених регіонів та інших країн світу, а також людей з різними потребами та обмеженнями. Технології дозволяють індивідуалізувати навчання, запропонувати індивідуальні траєкторії розвитку для різних учнів. Використання АІ та інтерактивних засобів підвищує залученість та зацікавленість дитини процесом пізнання. Застосування VR та AR дозволяє створити віртуальні навчальні середовища, які можуть поглибити розуміння складних концепцій та явищ. Адаптація до змін: потрібно навчати вчителів та дітей вмінню швидко адаптуватися до нових технологічних рішень та змін, заохочувати до співпраці з інтелектуальними системами та інноваційними ресурсами»

– Наталія Лимонова, засновниця інтерактивної математичної платформи GIOS, Board Member of Global Startup Committee at World Business Angels Investment Forum
 

«Найкращі гуманістичні проєкти реалізуються на основі ціннісної парадигми власників, ведуть до розвитку команди й бізнесу – суспільства в цілому. Одна з улюблених цитат, яка показує підхід до освіти: «Система, яка протиставляє людей один одному, принципово неправильно розуміє динаміку, яка спонукає до досягнення. Освіта процвітає завдяки партнерству та співпраці – у школах, між школами та іншими групами, організаціями» – Кен Робінсон, британський письменник, автор книжки «Стихія: як пошук своєї пристрасті змінює все« (The Element: How Finding Your Passion Changes Everything)»

– Світлана Сом, партнерка з розвитку бізнесу в Act for change та комунікаційниця з досвідом 10 років

 

«Заохочення лідерства: Дуже важливо спонукайте вчителів приймати ініціативу. Підтримувати їхні проєкти та ідеї, навіть якщо вони виходять за межі стандартних уроків. Вважаю важливим долучати вчителів у процеси прийняття рішень, пов'язані з навчанням та освітою. Це дозволить їм впливати на стратегії та політику навчального закладу»

– Олег Кустов, керівник EPAM University Program в Києві та центральній Україні
 

«Українські освітяни показали за останні роки ковіду та війни таку міцність та незламність, що сумнівів щодо розвитку української освіти зовсім немає).

Якщо ж говорити про загальні тенденції, то необмежений доступ до інформаційних ресурсів, ШІ спонукає зміщувати акценти з вивчення hard skills, на навчання учнів розумного користування технологіями, навички аналізу, фактчекінгу, інтерпретування інформації.

Якщо ми говоримо про відкритий доступ до інформації та ресурсів, я б виділила б давно помітну в світі тенденцію edutainment - тобто навчання через короткі відео, частково навчально-розважальні матеріали. Це зумовлене особливостями запамʼятовування сучасних людей та дітей, зокрема короткотривалою концентрацією уваги.  

Окремо я б звернула увагу на дуже проблему браку вчителів. Дійсно зараз на освітньому ринку дуже гостро спостерігається проблема кадрового голоду. Тому я закликаю керівників освітніх центрів,  освітні бізнеси приділяти вашу увагу роботі з вчителями» –  їх розвитку, підтримці. Виділяти на це ресурс та час) І просто цінувати українських вчителів та освітян, вчителі важливі!»

– Катерина Кравченко, керівниця проєкту TalkEn.Cloud (онлайн-платформа для викладання англійської мови) та керівниця відділу зовнішньої співпраці мережі шкіл Green Country

Не пропустіть шанс перебувати в центрі подій та внести свій власний внесок у формування освіти майбутнього. 

Реєструйтеся на Форум-діалог «Освіта 360. Нові рольові моделі», адже саме це може стати ключем до освітнього прориву, якого ми так сильно потребуємо. 

Посилання на трансляцію форуму буде розміщено в Telegram-каналі для учасників події, тож доєднуйтеся. Разом ми можемо зробити більше.

Посилання на реєстрацію: https://schoolnavigator.com.ua/uk/webinars/forum-dialoh-osvita-360

Посилання на тг-канал: https://t.me/osvita360

{{read_more|Читайте також| 6172, 6169}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: