Osvitanova.com.ua

Станіслав Федосеєв, вчитель математики, який увійшов у топ-20 найкращих учителів країни за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, в своєму інстаграмі звернувся до підлітків.

Дорогі підлітки, ви любите школу? Хоча ні, стривайте! Швидше за все, ви вважаєте її прикрою повинністю, з якою доводиться миритися. Ви з великим задоволенням посидите в соцмережах, позависаєте на ютубчику... Звичайно, ви також можете позайматися чимось корисним, аби це не було пов'язано зі школою.

Швидше за все, ви вважаєте вчителів надміру прискіпливими й не завжди справедливими. Багатьом з вас хотілося б «поставити їх на місце», щоб затвердити свою правоту.

Відкрию секрет: вчителі і так часто в собі сумніваються. Ви не повірите, їх сильно турбує питання, яку поставити оцінку, як об'єктивно оцінити знання учня і водночас мотивувати його бути ще кращим. Учитель переживає, наскільки добре ви здаєте пройдений матеріал, чи подобаються вам уроки, чи цікаво вам і як ви ладите з однолітками.

Якщо ви звернетеся з ввічливим питанням, як вам виправити оцінку або показати, що ви знаєте предмет, більшість учителів допоможуть вам і поставлять вищий бал. Їх тішить, коли учні отримують задоволення від навчання.

Але ви, звичайно, тут не для того, щоб радувати вчителів, та й звідки взятися задоволенню? Адже навчання – це нудьга смертна.

Тоді для вас можливо стане відкриттям, що багато дорослих людей готові викладати кругленьку суму за навчання. Вони відвідують семінари та лекції, оплачують стажування і жадібно вбирають знання. Вони радіють можливості посидіти за партою замість роботи! І починають часто нудьгувати за шкільними роками, коли все, що від них вимагалося – добре вчитися. Ловіть момент, дорогі підлітки, ловіть момент!

Три «не»:

1. НЕ вішайте на себе ярлик «технаря» або «гуманітарія». В загальноосвітній школі не дають вузькоспеціальної освіти. Знання тут виконують загальнокультурну функцію, щоб в майбутньому ви змогли стати різнобічною людиною.

2. Будь ласка, НЕ списуйте. Учитель завжди бачить, чи робили ви роботу самі. Навіть якщо не скаже вам про це. Іноді і ми, учителі, втомлюємося боротися за вас.

3. Не бійтеся поганих оцінок за помилки. Вони набагато краще відмінних оцінок за списані завдання.

{{read_more|Читайте також| 6115, 1711}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: