Osvitanova.com.ua

Людмила Родюк, координаторка SchoolToGo, розповіла про 10-місячну роботу онлайн-школи для українських дітей

Рік, що минув, був найважчим за всю історію незалежної України. Багато втрат, болю, сліз, страждань, страху та розчарувань.

Але для того, щоб побачити веселку, потрібно пережити дощ. За смертю обов’язково йде життя, ми щось втрачаємо, але разом з тим набуваємо. Так народилася школа SchoolToGo…

Разом зі словацькими підприємцями, нашими партнерами, донорами і просто небайдужими людьми, SchoolToGo за 10 місяців свого існування подолала шлях від ідеї надати підтримку українським дітям до повноцінної онлайн-школи, розправила крила і стала тим освітнім феніксом, який відродився в Братиславі, щоб полегшити життя наших маленьких українців. Очі дітей не мають бачити війни, тому наша дружна команда робила все можливе і неможливе, щоб їй було спокійно, комфортно, тепло і затишно в SchoolToGo.

Як Україна, нескорена і об’єднана, що стала ще сильнішою, якою захоплюється весь світ, так і школа SchoolToGo росла, розвивалась і має на сьогодні учнів з 25 країн світу.

З кожним днем ми ставали все кращими, з’являлись нові ідеї та масштабувались проєкти. Звичайно, SchoolToGo й надалі буде ставати ріднішою для своїх учнів та педколективу, а поки пропонуємо згадати, як все було:

Кінець лютого – народження і стрімкий старт;

Березень-травень – онлайн-навчання за українською шкільною програмою;

Червень – факультативи з основних предметів

Липень-серпень – літня школа для тих учнів, які не мали змоги навчатись навесні

Вересень – початок нового навчального року за трьома навчальними програмами: «Онлайн-школа», «Екстернат +», «Факультативи»

Жовтень – відкриття додаткових цікавих та актуальних курсів «Ми медіаграмотні», «IT Skills», «Фінансова грамотність», підготовка до ЗНО та ДПА для учнів старших класів

Грудень – старт проєкту «Твоя майбутня професія», в межах якого ми проводимо мотивуючі інтерв’ю з успішними представниками професій, онлайн-тренінги на актуальні для майбутніх абітурієнтів теми, тести, огляди різних професій та говоримо тренди ринку праці.

SchoolToGo в цифрах за 2022 рік - це 10 місяців роботи, понад 4 тисяч реєстрацій, 700+ учнів, що отримували чи отримують нові знання, прочитано 8579 годин. Це наша магія освітньої моделі, яка поєднує чудових викладачів, сучасні методи навчання та технології.

У листопаді нас запросили в Чехію на конференцію Digitální wellbeing dětí (Цифровий добробут дітей) розповісти про забезпечення цифрового добробуту в SchoolToGо.

 

Наша школа має рекомендацію Міністерства освіти і науки України, подяку від Посольства України в Словаччині, також маємо позитивні відгуки від Освіторії , про нас пишуть закордонні та українські ЗМІ, SchoolToGo рекомендував тодішній прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер у своєму зверненні до українських переселенців.

Нас підтримують інвестори Soficreo, фонди House of Europe, Človek v Ohrozeni, словацькі та німецькі підприємці.

Ще однією гордістю SchoolToGo є наші неймовірні вчителі, професіонали з великої букви, серед них і фіналісти премії Global Teacher Prize Ukraine, вчителі вищої категорії та викладачі ВНЗ. Але головне, що вони закохані в свою роботу та наших чудових учнів. І цьому є найголовніше підтвердження – безліч грамот, нагород і призових місць як на українських, так і міжнародних конкурсах, які приносять наші маленькі таланти.

SchoolToGo – це не просто школа, а місце щасливих дітей, і ми шалено цим пишаємось!

{{read_more|Читайте також| 5787, 5742}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: