Osvitanova.com.ua

Іноді може виникнути потреба швидко вивчити англійську, підтягнути до необхідного рівня. Чи можна зробити це швидко? Зрозуміло, ні власними силами, ні з наставником вивчити англійську за лічені дні неможливо. Це підтверджують викладачі в школі English Prime, але водночас вони запропонували корисні поради про те, як налаштувати себе на швидке вивчення англійської мови. Розглянемо їх нижче.

Найкращі методики для швидкого вивчення англійської

Перш ніж розпочинати навчання, варто визначитися з метою. Інакше мотивації ніякої не буде, і уроки, хоч би якими цікавими вони не виявилися, будуть швидко занедбані. Сьогодні існує безліч методик вивчення іноземної мови – кожен зможе обрати ту, яка йому підходить якнайкраще.

Метод Пімслера

Ця наукова методика базується переважно на аудіюванні. Диктори в аудіоуроках говорять англійською та російською, подаючи матеріал із поясненнями. Жодних письмових завдань – лише «спілкування» з дикторами у вільний час. Для прослуховування в машині цей спосіб не підійде, адже для кращого сприйняття необхідна зосередженість. Усього курс складається з 90 півгодинних уроків, розбитих на три рівні складності. Курс розрахований на щоденні заняття.

Швидке вивчення англійської відбувається через повторення та запам'ятовування, включення до діалогу. Є й повторення вже пройденого матеріалу, що важливо для повноцінного запам'ятовування. Дикторами є носії мови, що дозволяє практикувати акцент. За умови щоденної роботи за три місяці мову можна підтягнути достатньо, щоб вільно обговорювати повсякденні теми.

Методика Драгункіна

Багато учнів схвально оцінили цей метод. Автор не лише пропонує аналогію англійських та російських слів. Але й надає спеціальні схеми, здатні допомогти у вивченні граматики, часів та артиклів. Драгункін ділить слова на групи та пропонує послідовне вивчення – від розуміння структури мови до самостійної побудови речень. Спосіб дає відмінну базу для подальшого підвищення рівня та розширення словникового запасу.

Занурення у мовне середовище

Оточити себе англійською – дієвий спосіб вивчення мови. Згодом, плануючи перебування за кордоном, потрібно зосередитися на будь-якій з англомовних країн. До того ж можна скористатися спеціальними сервісами і замість готелю зняти кімнату в будинку англомовної родини. Ідеальний варіант розмовної практики.

Ще одним корисним варіантом є швидке вивчення англійської мови на курсах для іноземців. Мало хто замислюється про таку можливість. Адже це дуже ефективно.

Найкорисніші звички, щоб швидко вивчити англійську

З наставником чи без, але ці поради допоможуть суттєво покращити результати у короткий термін.

Займайтесь з викладачем

Незалежно від того, як швидко потрібно вивчити мову, важливо, щоб з учителем було цікаво займатися. Він може бути веселим, організовуючи навчання без нічого, або строгим і консервативним. Головне, щоб наставник був досвідченим і дав зрозуміти, що він допоможе розібратися в поставленій проблемі, чи то підготовка до співбесіди, міжнародного іспиту тощо. У такому разі значно більше гарантій, що навчання не буде припинено так само швидко, як і почалося. А навчання із задоволенням стане чудовим двигуном прогресу.

Вчіться щодня

Це можна робити зовсім ненав'язливо. Наприклад, змінити мову в налаштуваннях гаджетів та соцмереж на англійську. Так можна не лише поповнити словниковий запас, а й звикнути до взаємодії з мовою. Хороший варіант – читання тематичних статей.

У YouTube є багато каналів, де розбираються із субтитрами пісні чи уривки з улюблених фільмів. А караоке-субтитри допоможуть тренувати вимову. Що стосується домашньої обстановки, можна наклеїти всюди стікери з назвами предметів англійською. Клеїти їх можна скрізь – навіть на контейнери з овочами чи предмети одягу.

Тренуйте різні аспекти мови

Бажано чергувати різноманітні види вправ, щоб не втомлюватись одноманітністю уроків. Завдяки цьому можна не тільки зробити заняття цікавішими та такими, що захоплюють, а й вивчати мову всебічно – навчитися не лише говорити та слухати, а й писати тощо. Зміна видів вправ – доведений ефективний спосіб вивчити англійську мову прискорено.

Вчіть фрази, а не окремі слова

Цим способом часто користуються поліглоти – вчать не окремі слова, а відразу цілі фрази з тематики, що цікавить. Можна спробувати, наприклад, перед подорожжю читати туристичні розмовники, а для міжнародного іспиту – матеріали для усної частини.

Регулярно виконуйте домашні завдання

Домашні завдання – обов'язковий елемент. Так можна не лише закріпити пройдений матеріал, а й перевірити, наскільки вдалося засвоїти вивчене. Викладач вкаже на помилки, і допоможе насамперед позбутися їх.

Завдяки цим порадам прискорити вивчення англійської вдасться кожному.

{{read_more|Читайте також| 5650, 5592}} 

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: