Osvitanova.com.ua

Навчальний рік от-от розпочнеться і ми зустрінемо його хто в класі, хто на дистанційці, а хто і так й інакше. Навчальний процес має адаптуватися до цих обставин, і тут в пригоді знову стане змішане навчання з використанням онлайн-інструментів. З форматом змішаного навчання більшість вчителів познайомилися ще під час карантинів 2020-2021 років. Це методика, за якою учні частину матеріалу опрацьовують дистанційно, онлайн, а частину в класі разом з учителем, поєднуючи різні підходи до засвоєння інформації. Технічна складова процесу зазвичай залишається на розсуд вчителя, проте, щоб більше не надсилати фото домашніх завдань в Вайбер, радимо скористатися онлайн-інструментами оцінювання.

 

 

Classtime – це українська онлайн-платформа для оцінювання знань та прогресу учнів дистанційно і в класі. Там можна:

створити власні завдання у зручному конструкторі, чи використовувати готові за шкільними предметами; автоматично оцінювати учнівські роботи й економити час і нерви на тестуваннях; проводити контрольні та самостійні роботи з налаштуваннями антисписування; додати гейміфікації й інтерактивності у вивчення нових тем і домашні роботи; організовувати роботу з учнями через Класи платформи чи в поєднанні з Google Classroom.

Як організувати навчальний процес, щоб комфортно працювати з учнями і в класі, і на дистанційці

Крок 1: Підготуйте завдання, що працюватимуть самі по собі

Уявіть ситуацію – частина учнів відвідує уроки в класі, частина виїхала в іншу країну, але залишається на зв’язку онлайн, деякі уроки переведено в дистанційний формат повністю, а коли лунає повітряна тривога, всі спускаються в укриття і частина матеріалу уроку залишається не опрацьованою. Щоб навчальний досвід все-таки був послідовним та учні засвоїли весь необхідний матеріал, підготуйте такі завдання, що будуть зрозумілими й достатніми без додаткових пояснень.

Ви можете додати до завдання детальний опис, зображення, відео та аудіоматеріали, щоб учні могли зорієнтуватися в темі самостійно і вже потім проходити оцінювання. Значення має і тип питань – замість простих «одна правильна відповідь» оберіть більш інтерактивні формати, як-то визначення області на зображенні чи встановлення хронології. Це стимулюватиме учнів до самостійного мислення і кращого запам’ятовування.

Крок 2: Налаштуйте тести, які можна буде пройти за будь-яких обставин

Ще одна важлива складова роботи – щоб учням було зручно виконувати завдання, де б вони не були. За кордоном інтернет часто гірший та дорожчий, ніж в Україні, а вдома може і не бути доступу до комп’ютера зі стабільним з'єднанням. Сесії на Classtime відкриваються з будь-якого смартфона навіть з мобільним інтернетом, щоб учні завжди могли з ними впоратися.

Налаштування сесій також гнучко адаптуються до мети уроку. Для тренувальних вправ і домашніх завдань ви можете майже нічого не обмежувати та дати учням повну свободу у часі проходження й кількості повторень вправи. Для контрольних та самостійних натомість є цілий комплекс налаштувань антисписування, що строго контролює можливості учнів схитрувати на важливому оцінюванні.

Крок 3: Отримуйте автоматично перевірені відповіді та збережіть час для спілкування з учнями

Запитайте вчителя, що його найбільше втомлює, і в 90% випадків ви почуєте «паперова робота». Перевіряти десятки чи й сотні учнівських робіт вручну виснажує та забирає неоціненний час. Тож чому б не віддати цю перевірку системі, яка поставить оцінки неупереджено і головне – миттєво?

У кожній сесії Classtime вчитель може бачити відповіді учнів у режимі реального часу та переглянути детальні звіти пізніше, в будь-який потрібний момент. Тестові відповіді перевіряються автоматично, залежно від вказаного вчителем правильного варіанту. Текст, вписаний вручну, з недавнього часу перевіряє система штучного інтелекту, яка видає рекомендації щодо оцінки відповіді, проте вчитель завжди може скоригувати оцінку.
 

Навчальний процес в умовах війни може бути складнішим та менш передбачуваним, ніж раніше. Проте наше завдання – зробити його якомога легшим для вчителів і учнів. Для цього Classtime відкриває безплатний доступ до всіх функцій платформи – щоб кожен вчитель міг залишатися на зв’язку і проводити заняття зі своїми учнями за будь-яких обставин.

Під'єднати Classtime безоплатно можна за цим посиланням.

{{read_more|Читайте також| 5451, 5087}}

Джерело фото Depositphotos

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: