Osvitanova.com.ua

В Україні розпочинає роботу безоплатна консультаційна психологічна лінія підтримки #stop_sexтинг для дітей, що постраждали від онлайн-ризиків. Також за допомогою можуть звернутись батьки, діти яких є постраждалими в інтернеті.

Час в мережі – це не тільки про розваги, спілкування та навчання. Часом це про загрози, які є зовсім поруч. Діти можуть легко втратити пильність та стати заручником неприємної ситуації, яка трапилась в мережі, особливо під час війни.

Багато родин залишились без роботи або фінансових збережень. Часом це може наштовхнути дітей до пошуку можливостей заробити «легкі гроші» в мережі, наприклад, через створення інтимного контенту чи допомогу окупантам за гроші. У ЗМІ все частіше з’являються новини про те, як правоохоронці виявляють випадки залучення дітей російськими військовими до протиправної діяльності через інтернет. (Важливо: це є злочином і карається позбавленням волі на строк до 15 років ст. 111 та 113 Кримінального кодексу України. Притягнення до відповідальності настає при досягненні особою 16 років, а в окремих випадках – з 14 років). 

Однією із задач дорослих наразі є не лише офлайн-безпека дітей, а й онлайн-безпека. Саме тому команда освітнього проєкту #stop_sexтинг пропонує психологічні консультації для постраждалих від онлайн-ризиків.

У якому випадку варто звернутися за консультацією?

Якщо дитина зіштовхнулась в інтернеті з погрозами чи шантажем.

Вимаганням інтимних фото у дітей та підлітків.

Розповсюдженням приватних фото та відео неповнолітніх  іншими користувачами.

Кібербулінг 

Діти та батьки можуть напряму звернутися за допомогою на сайті https://stop-sexting.in.ua/ (внизу головної сторінки), заповнити анкету та отримати психологічну підтримку спеціаліста #stop_sexтинг. Команда проєкту зв'яжеться з вами та разом ви оберете зручний час для 30-60 хв психологічної консультації. Консультації є конфіденційними та безоплатними.  Разом з психологом ви знайдете рішення кризової ситуації, а також створити алгоритм протидії схожих ризиків та захисту дитини в інтернеті.

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: