Osvitanova.com.ua

Цьогорічний «ЗНО математика BOT Challenge» стартував 23 лютого та продовжив функціонувати без затримок попри війну. В результаті до челенджу доєдналася рекордна за усі роки його існування кількість учасників з усієї України, а загальна кількість користувачів перевищила 28,5 тисяч.

Перше місце отримала Яна Шевчук, випускниця Рівненського обласного наукового ліцею. Вона отримала майже 79 тисяч балів. Крім неї, призові місця в «ЗНО математика BOT Challenge» 2022 року отримали ще двоє школярів — Маргарита Сиропуло з Харкова з результатом понад 78 тисяч балів та також Олексій Біленець зі Слов'янська, який отримав 64 тисяч балів.   

«Все, що нас оточує, пов'язане з математикою. Ця дисципліна потрібна для життя, адже математика — це не лише формули та правила, але й логіка. Тож протягом усього життя ми зустрічаємось з цифрами, починаючи від кулінарії, закінчуючи медициною та засобами масової інформації. Проте з усіх сфер я бачу своє майбутнє саме в ІТ, адже мені до душі ця сфера і я залюбки розв’язую складні задачі», — коментує переможниця челенджу, Яна Шевчук.

За час челенджу учасники розв’язали понад 187 тисяч завдань з математики, а також передивились серію відео з поясненнями складних тем та вебінари про кар’єру в ІТ від практиків з ІТ-компанії SoftServe. При цьому найбільше у челенджі взяло участь учнів з Львівської, Харківської, Київської та Дніпропетровської областей. 

Челендж розпочали Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця та ІТ-компанія SoftServe. Він триває вже п’ятий рік поспіль. Челендж стартує за 100 днів до початку ЗНО на базі телеграм-бота, який дозволяє вирішувати завдання 24/7, 365 днів на рік. 

{{read_more|Читайте також| 4977, 5378}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: