Osvitanova.com.ua

Компанія SoftServe спільно з Львівським національним університетом ім. І. Франка наближають систему освіти до потреб випускників та ринку праці. З вересня в закладі стартують унікальні програми з дуальною формою навчання, в межах яких студенти навчатимуться та працюватимуть одночасно.

69,5% студентів ЛНУ ім. І. Франка почали працювати ще під час навчання, з них – 26,4% почали працювати на третьому курсі, а 21,5% – на другому. Такі дані опитування випускників, які університет проводив у 2020 році. Серед найпопулярніших причин, які мотивують студентів шукати роботу під час навчання – можливість здобути максимум практичних знань та прагнення фінансової незалежності. SoftServe, найбільший ІТ-роботодавець країни та один з найстаріших освітніх закладів ЛНУ ім. І. Франка поєднують свою експертизу для того, аби надати студентам можливість не обирати між університетом та роботою.

Особливості спільних програм SoftServe та ЛНУ ім. І. Франка

Поглиблене навчання протягом 1 та 2 курсу. 25-50% від усіх навчальних дисциплін для 1 та 2 курсу дуальних програм - оновлені ІТ-спеціалістами SoftServe спільно з викладачами університету. Студенти матимуть нагоду вивчати найактуальніші технології, широкий спектр мов програмування, розвивати свої soft skills, навчатись працювати в командах та презентувати власні ідеї.

Протягом 1 та 2 курсу на дуальних програмах також проводитимуть мотиваційні лекції, воркшопи та презентації технологій та ІТ-професій, аби студенти могли краще ознайомитись та обрати для себе майбутню спеціалізацію. Лекції проводитимуть досвідчені експерти SoftServe - від програмістів, бізнес-аналітиків, проджект-менеджерів до керівників технічних команд та відділів.

Навчання в компанії протягом 3 та 4 курсу. Протягом 3 та 4 курсу, теоретична частина навчання відбуватиметься в університеті, а практична частина - у компанії. Кількість оновлених навчальних дисциплін - 50-70%. Усі лабораторні роботи та семінари трансформуються у роботу над реальними проєктами в SoftServe. Студенти не лише працюватимуть пліч-о-пліч з ІТ-спеціалістами, а також оцінюватимуться на рівні з працівниками компанії. Оцінки результативності роботи студентів передаватимуться університету.

Кожен студент може обрати для себе додаткові технічні курси від експертів компанії, аби поглибити свої знання мов програмування та інструментів їх застосування. Якщо на 1-2 курсах студенти обирають свою майбутню професію, то протягом 3-4 курсів поглиблюють свою експертизу та професійність. За успішного навчання, випускник бакалаврської дуальної програми – ІТ-спеціаліст рівня middle.

«‎Дуальна освіта – це формат, який допоможе студентам здобувати не просто знання, а знання, які будуть їм найбільш потрібні. Це програми, які готуватимуть студентів нового формату – мотивованих та висококваліфікованих спеціалістів, які не бояться професійних викликів чи пошуків майбутнього місця праці. Я дуже хочу бачити таких студентів і дуже хочу, щоб наші програми дуальної освіти стали великим поштовхом до якісних змін в освіті», – коментує Тарас Кицмей, співзасновник та член Ради директорів SoftServe.

Як потрапити на спільні програми SoftServe та ЛНУ ім. І. Франка

У вересні навчання дуального формату розпочнеться на двох факультетах ЛНУ ім. І. Франка – Факультет електроніки та комп’ютерних технологій (програма Computer Science) і Факультет прикладної математики (програма Computer Science). Набір на програми розпочнеться 14 липня і триватиме до 23 липня, програми з унікальною формою навчання – доступні для кожного.

«Дуальна освіта дозволяє університету залучити додатковий ресурс від компаній та таким чином підвищити якість освіти.  Водночас така форма навчання є корисною й для самих компаній, адже створює умови для того, щоб компанія брала участь у становленні та формуванні майбутнього фахівця разом з університетом, у нашому випадку, уже від першого курсу навчання», – зазначає Віталій Кухарський, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації ЛНУ ім. Івана Франка.

Деталі щодо вступу на програми – за цими посиланнями:

Computer Science. Факультет електроніки та комп’ютерних технологій

Computer Science. Факультет прикладної математики

Про партнерів

SoftServe – найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща). Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

Львівський національний університет імені Івана Франка - навчальний заклад з 360 річною історією, потужними науковими школами та сучасними освітніми програмами. Університет має IV рівень акредитації Міністерства освіти і науки України, у ньому готують фахівців за 275 освітніми програмами.

Сьогодні у Львівському університеті навчаються понад 23 тис. студентів. Освітній процес забезпечують викладачі 134 кафедр 19 факультетів та Педагогічного фахового коледжу.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: