Osvitanova.com.ua

Навчання у школах та університетах поступово відновлюється. Україна готується до вступної кампанії. І хоча вона пройде за спрощеною системою, школярі все ж мають готуватися до мультипредметного тесту, який перевірить знання з української мови, історії та математики.

Що стосується математики, то Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця у партнерстві з провідною українською ІТ-компанією SoftServe розробили чат-бот «ЗНО математика BOT Challenge», який продовжує функціонувати та допомагати готуватися до іспитів. У ньому беруть участь школярі 9-11 класів для підтримки своїх знань з математики у воєнний час. 

ЗНО BOT Challenge – це змагання, яке протягом останніх 5 років допомагало школярам готуватися до складання ЗНО з математики. Проте у 2022, попри скасування ЗНО, через чат-бот в месенджері Telegram учні можуть підтримувати рівень своїх знань та прокачувати їх. За правильне розв‘язання завдань учасники отримуватимуть бали.

До участі в челенджі запрошуються учнів 9-11 класів з будь-якого куточка України. При цьому вони мають грати в боті під власним ім’ям та лише з одного облікового запису.

Це працюватиме таким чином:

Учень запускає бот та натискає розпочати.

Далі заповнює реєстраційну форму​ для участі у челенджі.

Повертається в бот та отримує завдання, яке має розв’язати.

Якщо вказує правильну відповідь, отримує бали.

Чим більше вирішених завдань, тим більше балів у турнірній таблиці.

Учасники з найбільшою кількістю балів на 17:00 2 червня 2022 року стануть переможцями та отримають призи — гаджети для навчання:

1 місце – ноутбук HP

2 та 3 місця – Apple iPad

«Попри війну, школярі мають вчитися та здобувати освіту, адже це внесок як в їхнє майбутнє, так і майбутнє всієї України. Тому ми допомагаємо учням продовжувати опановувати математику, розв’язувати задачі та готуватися до вступних іспитів. В межах чат-боту також можна взяти участь в онлайн-подіях, присвячених підготовці до іспитів, математиці, вступним кампаніям університетів, навчальним та кар’єрним можливостям в ІТ сфері», — коментує В’ячеслав Лаптєв, Educational Program Manager, SoftServe.

З 2019 року за допомогою чат-боту до ЗНО з математики підготувалося 35 тисяч учнів. З них майже 20 тисяч стали учасниками минулого року. Тоді переможцями оголосили школярів із Львівської, Харківської, Волинської, Одеської та Чернівецької областей.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: