Osvitanova.com.ua

Третьокурсниця київського вишу Анна Соколовська вимушено покинула Україну й наважилася продовжити навчання в Австрії. Тим, хто має намір розпочати навчання за кордоном дівчина дає кілька порад зі свого досвіду.

Дівчина згадує, що їй «було дуже важко, оскільки попереду був незрозумілий тунель».

«Я взяла квитки й поїхала незрозуміло куди. Але дуже допомагає менторська група українців, які вже тут вчилися й живуть», –каже українка.

Різка зміна обставин і стрес негативно впливають на наше фізичне й ментальне здоров’я. Треба допомагати собі у важкі хвилини, сприяючи швидшій адаптації на новому місці.

Ось поради, що можуть поліпшити ваш стан.

1. Почніть вивчати мову

Це допоможе комунікувати з місцевими та поступово вливатись в середовище їхнього життя. До того ж навіть мінімальні знання допоможуть самостійно розв’язувати побутові проблеми, що значно знизить рівень стресу.

2. Будьте на зв’язку з друзями та близькими з України

Це дуже добре тримає на плаву, коли довкола забагато незнайомого й нового. Проте намагайтесь якомога менше говорити про війну та жахливі події. Зовсім ігнорувати, звичайно, не треба, але фокус уваги тримайте на позитиві.

3. Знайдіть приємну справу, заради якої будете хотіти прокидатися зранку

Цим ритуалом може стати будь-що, що принесе вам посмішку. Можна навіть створити список із таких речей і виконувати їх щодня або коли буде потреба.

4. Будьте відкритими до нового життя

Знайомтесь із людьми, частіше гуляйте містом, займіться пошуком роботи, почніть вивчати щось нове. Не замикайте себе на ключ. Спробуйте прийняти теперішні обставини. На жаль, єдине, що ви можете змінити, це своє ставлення.

5. Знайдіть своїх людей

Шукайте в соціальних мережах групи з українцями, які перебувають там, де й ви. Зараз люди як ніколи відкриті одне до одного. Можете навіть почати вести блог у соцмережах про своє нове життя. Коли будете ділитися цим із однодумцями, ставатиме легше, адже ваші думки нарешті знайдуть своє призначення.

Також Аня дає пораду тим, хто опинився в аналогічному становищі.

«Ні в якому разі не бійтеся. Якщо десь всередині маєте бажання поїхати вчитися, то зробіть це. Чому б не ризикнути? Як би це страшно не звучало, людина пристосовується до всіх умов. Вірте в себе!» – підсумовує студентка.

{{read_more|Читайте також| 2383, 5354}}

За матеріалами HappyMonday

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: