Osvitanova.com.ua

Щоб організувати своєму малюкові активний відпочинок, достатньо просто пограти з ним в одну з рухливих ігор з використанням м'яча.

1. Їстівне-неїстівне

У запропоновану гру можна грати з малюками, коли вони вже навчилися говорити. Суть гри дуже проста: той, хто водить, кидає м'яч гравцеві і називає предмет. Якщо предмет їстівний, гравець повинен упіймати м'яч, якщо ні – відбити його. За допомогою такої гри малюк не лише навчиться швидко реагувати, але ще й зможе зробити свій словниковий запас активнішим і розвинути уяву.

2. Викидайло

У цю просту гру напевно грав кожен у своєму дворі. Вона ідеально підходить для великої групи, у неї можна грати в будь-яку пору року й використовувати будь-який м'яч, хіба що за винятком баскетбольного. Суть гри полягає в тому, що вибираються двоє учасників, які водять, вони стають по краях майданчика. У його центрі знаходяться всі інші гравці; їхнім завданням є відхилитися від м'яча, який по черзі кидають ведучі. Ця забава має безліч варіантів ускладнення. Якщо ведучий закричить «свічка», то гравці можуть спробувати впіймати підкинутий догори м'яч, отримавши в такий спосіб додаткове «життя». Після вигуку «бомба» учасники повинні сісти, а ведучий – підкинути м'яч догори; вибуває той гравець, на якого впав м'яч. Після слова «макарони» усі гравці повинні застигнути на місці, а якщо ведучий скаже «струмочок», то він котить м'яч по землі.

3. Гаряча картопля

Серед активних ігор з м'ячем для дітей шкільного віку ця забава, мабуть, найцікавіша. Її учасники стають в коло й перекидають один одному м'яч, відбиваючи його. Якщо хтось з гравців не відбив м'яч, він сідає навпочіпки в центр круга й намагається упіймати м'яч, не встаючи повністю. Коли йому це вдається, він міняється з тим учасником, який останнім відбив м'яч. Ця гра чудово підходить і для розваг на повітрі, і для забав у приміщенні.

4. Піонербол

Ідеальною грою для активного відпочинку старшокласників є піонербол: він має прості правила, у нього можуть грати одночасно великі команди, він розвиває волю до перемоги, спритність і лідерські риси. Для цієї забави потрібний м'яч і натягнута сітка. Діти діляться на дві команди й перекидають м'яч, намагаючись зробити так, щоб гравці іншої команди цей м'яч не впіймали. Можна встановлювати будь-яке обмеження за очками, а після перемоги однієї з команд гру можна починати знову, помінявшись полями.

5. Квадрат

«Квадрат» – найвідоміша дворова рухлива гра з футбольним м'ячем. У неї грають на рівному майданчику, на якому креслять квадрат, розділений на чверті, а в центрі роблять коло для подачі. Кожен з гравців передає м'яч супротивникові, намагаючись забити гол. М'яч обов'язково повинен відскочити від землі, тому забава нагадує теніс. Гравці самі визначають, до якої кількості голів вони грають, так що, в принципі, ця розвага може бути нескінченною.

6. Тридцять три

Ця гра сприяє розвитку спритності й уміння володіти м'ячем. Грають в неї зазвичай невеликими групами. Майданчик ділиться на умовні зони, за кидок з яких дають три, шість або дев'ять очок. Переможцем стає той гравець, який першим набрав попаданнями в кільце тридцять три очки.


{{read_more|Читайте також| 2401, 3272}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: