Osvitanova.com.ua

Сьогодні фіналізували перелік шкіл в Києві для клієнта на наступний навчальний рік.

Було багато параметрів пошуку: білінгвальність, певний район Києва, масштаб школи, певна кількість дітей в класі та на паралелі, наявність спортивної зали та занять з футболу, відсутність гендерних та інших стереотипів тощо.

З конкретними запитами важче і водночас приємніше працювати. Тому що людина з самого початку знає свої пріоритети. Але якщо враховувати забагато критеріїв, то ми сильно звужуємо кількість варіантів вибору. Можливо, навіть до нуля, хоча в нашій базі приватних шкіл Києва і Київської області 244 закладів. 

Ми рекомендуємо в такому випадку скористатися наступним алгоритмом вибору школи

1. Візьміть листок паперу і розділіть його на три колонки.

2. В першу випишіть усі запити, які у вас є до школи. Усе, що приходить у вашу голову. В другій напишіть, як ви можете це фактично перевірити. Наприклад, кількість дітей дуже конкретний показник. А от з гендерними стереотипами як бути? 

Лайфхак: ставите питання, які є гуртки для хлопчиків, а які для дівчаток. Уточнюєте, чи можуть ходити дівчатка на гуртки для хлопчиків і навпаки. Одразу стає зрозумілим відношення школи до гендерного питання.

Якщо зрозумієте, що якийсь ваш запит неможливо перевірити, викреслюйте його або переписуйте цей пункт в першій колонці. Або телефонуйте нам.

3. У третій колонці ви ранжуєте пріоритети. Уявляйте, що в школі є все, що вас цікавить, окрім цього, ви її оберете? Якщо ні, показник для вас важливий, і ви надаєте йому високий пріоритет.  Якщо так, ставте низький пріоритет. 

4. Сортуйте до того моменту, поки у вас не залишиться 3 надважливі пункти й 2 – важливі, решта – це ваші побажання. Їх уточнюйте, але робіть вибір за ними, тільки якщо попередні 5 показників наявні.

5. Створіть онлайн або офлайн-таблицю. Випишіть по горизонталі критерії, а по вертикалі назви шкіл. І обдзвонюйте. Запитуйте про всі показники по черзі, починаючи з важливого.

6. Коли зберете усі дані, йдіть знайомитись з першою п’ятіркою найбільшої кількості збігів по критеріях. Більш як п'ять вам буде складно подолати.

7. Майже всі школи пропонують пробні дні й навіть тижні, хтось не бере за це гроші, хтось бере тільки за харчування, хтось пропонує це за повноцінну вартість дня. Радимо завжди користуватися цією можливістю. Вона заощадить вам багато часу та грошей.


Обирати школу тільки за відгуками не варто. Школа, яка підійшла вашим друзям чи знайомим не обов’язково підійде вам. 

Спочатку власне  дослідження, потім відгуки й особисте знайомство батьків і дитини зі школою – тоді ваш вибір буде максимально об’єктивним. Якщо в вашому шорт-лісті є декілька шкіл, які вас повністю влаштовують, і ви вагаєтесь, тоді обирайте серцем.

Якщо хочете заощадити час і зусилля, у вас є наш сервіс з добору школи School Navigator. Ми зробимо вам добірку шкіл під ваші запити, перевіримо, чи є місця в потрібному класі й домовимося з представниками школи про зустріч/співбесіду і пробний день чи тиждень. 

Бажаємо кожній дитині ту школу, в яку вона ходитиме з радістю і задоволенням!

{{read_more|Читайте також| 4783, 4607}}
 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: