В адвокатів є чого повчитися – ораторському мистецтву, вмінню аргументувати, запевняти і шукати і перевіряти факти. Крім того, перегляд таких фільмів дає хоч і віддалене, але все ж уявлення про роботу юристів – буде цікаво підліткам, які розглядають для себе кар'єру в юридичній сфері. А ми вітаємо юристів з їх професійним святом (8 жовтня) і пропонуємо обрати щось із добірки сучасних стрічок про юристів від Loyer для перегляду у вихідний.

1. «Нова спроба Кейт Макколл» (2013)

Молода юристка, яка через проблеми з алкоголем втратила успішну роботу, повертається на колишню кар’єрну сходинку. Вона береться за непросту справу молодої дівчини Лейсі, яка була помилково засуджена за вбивство.

2. «Суддя» (2014)

Успішний адвокат приїжджає в рідне місто на похорони матері та дізнається, що його батька, міського суддю, підозрюють у вбивстві.

3. «Тільки правда» (2016)

Убитий багатий банкір. Поліція застає його сина поруч з тілом. Докази незаперечні, тож підліток опиняється під слідством. За справу береться адвокат Річард Ремсі.

4. «Маршалл» (2017)

Фільм розповість про яскраву сторінку в біографії Тергуда Маршалла, першого афроамериканця в рядах Верховного суду США.

5. «Роман Ізраел, Esq.» (2017)

Історія досвідченого адвоката з твердою хваткою Романа Дж. Ізраеля. Низка подій змушує героя піти на крайні заходи, що суперечать його професійним та моральним принципам.

6. «Свята Джуді» (2018)

Історія адвоката імміграційних служб Джуді Вуд, яка допомогла багатьом нещасним біженкам знайти безпеку в США.

7. «Вирок» / Une intime conviction (2018)

Жака звинувачують у вбивстві своєї дружини Сюзанни. Судовий розгляд йде вже майже 10 років. Його знайома Нора намагається йти проти натовпу та веде своє власне розслідування.

8. «За статевою ознакою» (2018)

Фільм розповідає про молоду адвокатесу Рут Бадер Гінзбург та її боротьбу за рівні права чоловіків та жінок.

9. «Судити по совісті» (2019)

Картина розповість реальну історію обдарованого чорношкірого юриста Браяна Стівенсона. Він присвятив себе боротьбі за рівні права та можливості в суді для найуразливіших верств населення — в тому числі незаможних.

10. «Офіцер та шпигун» (2019)

У 1894 році артилерійського офіцера Альфреда Дрейфуса оголошують особливо небезпечним злочинцем. Колишній наставник Дрейфуса Жорж Пікар веде власне розслідування, щоб довести, що його підзахисний не винен.

11. «Темні води» (2019)

Адвокат Роберт Білотт виступає зі звинуваченням в суді проти компанії DuPont, яка десятиліттями цинічно труїла людей, забруднюючи хімікатами питну воду. Чи зможе він пролити світло на правду?

12. «Справа Колліні» (2019)

Молодому адвокату Каспару Лайнену належить розслідувати заплутану справу непримітного механіка, італійця Фабріціо Колліна, який, на перший погляд, без жодних мотивів убив німецького бізнесмена Ханса Майера.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram