Osvitanova.com.ua

В програмі «Сніданок» каналу 1+1 освітній омбудсмен Сергій Горбачов 7 вересня відповів на питання, що найбільше хвилюють батьків і адміністрацію шкіл. На його думку, найбільші проблеми пов'язані із тим, як організувати навчальний процесс і де взяти на це фінансування.

Хто має забезпечувати школу масками

Все, що стосується приміщення, обладнання та вчителів, забезпечує засновник, зазвичай місцева рада.
Те, чим діти користуються персонально – портфель, олівці, а також маски, мають забезпечувати батьки.
Заклади освіти здебільшого забезпечені санітайзерами, мийними засобами, масками тощо і вимагати від батьків, щоб вони купували санітайзери чи мийні засоби для школи, незаконно.

Як діяти, якщо в учня виявили коронавірус

За чинними правилами, в такому випадку весь клас має піти на двотижневу самоізоляцію. Якщо виявляється ковід-19, то про це Держспоживслужба негайно повідомляє адміністрацію школи.

За чий кошт мають проходити тест контактні особи такого учня 

Я спілкувався з шістьма директорами шкіл з усіх куточків України, і всі в один голос кажуть, що незрозуміло, як діяти в разі виявлення в когось з учасників освітнього процесу підозри на коронавірус та за чий кошт робити тест. Найдешевший тест коштує 600 гривень. А вчитель – це людина, яка знаходиться у зоні підвищеного ризику. 

Правильно було б тестувати вчителів на COVID-19 за державний кошт, але зараз освіта у сенсі фінансування кинута напризволяще.

Що робити в разі булінгу, як от в ситуації з вчителькою фізкультури Київського коледжу інформаційних технологій?

Фіксувати на фото, аудіо чи відео (про це докладно на сайті омбудсмена і звертатись до керівника закладу і до поліції. Взагалі є чіткий порядок реагування на випадки булінгу. Це наказ №1646 від 28 грудня 2019 року.

Джерело фото pexels

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: