Osvitanova.com.ua

На прикладі фільмів можна говорити з дитиною про свої цінності і доносити важливі, на вашу думку, речі. Ми зібрали для вас десятку фільмів про сімейні цінності, про те, що не варто жертвувати сім'єю заради кар'єри, що наразі все можна поєднати і не відмовлятися від своїх мрій, що з тими, кого любиш, можна і треба домовлятися і обговорювати важливі питання, а із майже кожної складної ситуації є вихід. Приємного перегляду.  

1. Ігри з вогнем (Игры с огнем; Playing with Fire, 2019)

Коли суворий начальник пожежної частини Джейк Карсон і його елітна команда досвідчених пожежних рятують трьох дітей, що опинилися на шляху наступаючої лісової пожежі, вони поступово розуміють, що їм на деякий чка доведеться стати няньками. Їх життя перевертається догори ногами, але вони чудово вживаються в нову роль. Джейк поступово змінює думку, що крутий пожежник не може мати сім'ю. В фільмі багато кумедних і гострих моментів, він сподобається усім.

2. Твої, мої і наші (Твои, мои и наши; Yours, Mine and Ours, 2005)

Рімейк стрічки 1968 року. Сюжет майже не відрізняється від першої версії. Вони подобалися один одному ще в школі, але парою не стали. І коли овдовілий адмірал берегової охорони Френк Бердслі зустрічає жінку своєї мрії, яка теж втратила чоловіка, яка нещодавно втратила чоловіка, вони не гають часу і одружуються. Але – в неї 10 дітей, а в нього – 8. І ці дві команди не хочуть жити разом і намагаються посварити батьків. Чи пройде молоде подружжя перевірку, яку їм влаштують власні діти?

3. Я не знаю, як вона робить це (Я не знаю, как она делает это; I Don't Know How She Does It, 2011)

Героїня Сари Джессіки Паркер виховує двоїх дітей і будує кар'єру. Коло її справ охоплює як справи на роботі, так і сімейні – і коли вона намагається встигнути все, то потрапляє в незручні і смішні ситуації. І хоча вона успішний фінансист, її головна цінність – чоловік і їх двоє дітлахів

4. Скляний замок (Стеклянный замок; Glass Castle, 2017)

А це вже не комедія, а сімейна драма, яка відтворює реальні події. Джанет Уоллс – молода журналістка, яка впевнено почуває себе в будь-якій ситуації, проте коли мова заходить про сім'ю, вона не готова розповідати про те, що її батьки вважали, що дітям не потрібно ходити до школи, що саме життя їх всього навчить. Втомившись від пияцтва, злиднів і постійних переїздів вона втікає з дому і розпочинає нове життя. Невдовзі вона закохається і отримає пропозицію. Перед весіллям Джаннетт зробить спробу налагодити стосунки з батьками. 

5. 2+1 (2016)

Зворушливий рімейк популярного мексиканського фільму «Інструкція не додається». Самуїл хотів би завжди насолоджуватися своїм безтурботним життям на узбережжі Франції, але несподівано дізнається, що у нього є маленька донька. Йому вручають дитину, з якою він вирушає на пошуки мами-зозулі. Вони налаштовують своє життя, аж ось з'являється матуся з наміром забрати дитину. 

6. Август Раш (Август Раш; August Rush, 2007)

Молодий харизматичний ірландський гітарист і американська віолончелістка з престижної сім'ї полюбили один одного. Після чарівної зустрічі в Нью-Йорку, обставини виявляються сильнішими за них і вони змушені розлучитися. Народжена дитина, Еван, за настільки ж нещасливим збігом обставин опиняється в одному з нью-йоркських притулків і намагається знайти своїх батьків за допомогою музики.

7. Ми купили зоопарк (Мы купили зоопарк; We Bought a Zoo, 2011) 

Елліс Доу відкрив Дартмурський парк дикої природи в 1968 році і керував ним протягом декількох десятків років, але в 2006 році парк закрився. У тому ж році парк придбав Бенджамін Мі, який заплатив за нього 1,1 мільйон фунтів стерлінгів. Після реконструкції парк знову відкрився в липні 2007 року. Згодом Бенджамін написав книгу про свій досвід придбання парку під назвою «Ми купили зоопарк» (2008). У 2011 році вийшов фільм з Меттом Деймоном і Скарлетт Йоханссон в головних ролях, знятий за цим твором.

8. Хто твоя бабушка, чувак? (Кто твоя бабушка, чувак? C'est quoi cette mamie?!, 2019)

Заможна бабуся Аврора живе в розкішному пентхаусі на Лазурному березі, ходить на вечірки і спа-процедури, насолоджується всіма радощами життя. Однак її розслаблений спосіб житя опиняється під загрозою, коли родичі присилають на канікули її сімох онуків. Намагаючись бути прогресивною бабусею, жінка дозволяє дітям робити все, що їм захочеться, в тому числі те, що їм забороняють батьки. Незалежній Аврорі належить на час забути про своє безтурботне існування заради сім'ї...

9. Розправ крила (Расправь крылья; Donne-moi des ailes, 2019)

14-річний Томас змушений провести літо на фермі зі своїм батьком-орнітологом Крістіаном, який рятує вимираючий вид диких гусей. Канікули, які могли стати найнуднішими в житті підлітка, перетворюються на незабутні пригоди. Батько Крістіана хоче навчити осиротілих білолобих гусей самостійно мігрувати і планує за допомогою унікального легкого літака провести молодих гусей на ньому з Норвегії до Франції. Сюжет цієї зворушливої ​​історії заснований на реальних подіях з життя сценариста Крістіана Мулла. 

10. Життя як воно є (Жизнь как она есть; Life as We Know It, 2010)

Холлі Беренсон — вдалий постачальник продуктів харчування, Ерік Мессер — багатообіцяючий директор спортивної мережі. Після рокового першого побачення єдине, що у них тепер спільне, — це ненависть один до одного і любов до хрещениці Софі. Але коли раптово вони стають єдиними, хто залишається у Софі, Холлі і Мессер вимушені забути про власні непорозуміння. У спробі зістикувати кар'єрні амбіції і несхожі плани дозвілля їм все-таки доведеться знайти хоч щось їх об'єднуюче, адже віднині їм доведеться оселитися під одним дахом.

11. 10 днів без мами (Не все дома/Когда мамы нет, 2020)

Матуся великого сімейства втомилася і вирішила відпочити – поїхати у відпустку на 10 днів. Чоловік, впевнений, що домашнє господарство в порівнянні з управлінням великою компанією, справа нехитра, сміливо залишається з дітьми. За ці 10 днів все, що могло піти не так, пішло не так. В мережі ви можете знайти крім французької стрічки 2020 року, також італійську за тим же сценарієм 2019 року.

{{read_more|Читайте також| 5575, 5579}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: