Osvitanova.com.ua

Тата мають величезний вплив на розвиток і характер дітей, він вчить їх дружити, миритися, не ображати менших, постояти за себе, майструвати й ремонтувати поламані речі, водити автомобіль і ще багато-багато чого. Ми вітаємо всіх тат з Днем тата (19 червня 2022 року) і пропонуємо добірку чудових фільмів про супертат для сімейного перегляду.

1. У гонитві за щастям (2006, США)

Біографічний фільм, заснований на реальних подіях, про непростий шлях до американської мрії. У головних ролях Уілл Сміт і його син Джейден. За сюжетом головному герою Крісу Гарднеру не щастить по всім напрямкам. Він продає медичні пристрої, але їх ніхто не купує. Закінчуються заощадження і він з маленьким сином залишається на вулиці. Кріс влаштовується на неоплачуване стажування в відому маклерську фірму, працевлаштування в якій обіцяно тільки одному з ряду претендентів. Чи вдасться йому вийти зі скрутного становища і як саме?

2. Життя прекрасне (Італія, 1997)

Італія, 1939 рік. Із села до міста Ареццо приїжджає життєрадісний Гвідо. Випадково зустрівши шкільну вчительку Дору, він з першого погляду закохується в неї, вони одружуються, в них народжується син. Але приходить Друга світова війна... І казка перетворюється на пекло. Батька й сина відправляють до концтабору, мама-італійка йде з ними, аби бути поряд. Гвідо вирішив переконати свою дитину в тому, що все навколо є просто дуже великою грою і всі незгоди – це лише випробування, щоб виявити найхоробрішого хлопчика і вручити йому головний приз... справжній танк!

3. Розправ крила (Нідерланди, Норвегія, 2019)

 

14-річний Томас змушений провести літо на фермі зі своїм батьком-орнітологом Крістіаном, який рятує вимираючий вид диких гусей. Канікули, які могли стати найнуднішими в житті підлітка, перетворюються на незабутні пригоди. Батько Крістіана хоче навчити осиротілих білолобих гусей самостійно мігрувати і планує за допомогою унікального легкого літака провести молодих гусей на ньому з Норвегії до Франції. Сюжет цієї зворушливої ​​історії заснований на реальних подіях з життя сценариста Крістіана Мулла. 

4. 10 днів без мами (Франція, 2020)

Матуся великого сімейства втомилася і вирішила відпочити – поїхати у відпустку на 10 днів. Чоловік, впевнений, що домашнє господарство в порівнянні з управлінням великою компанією, справа нехитра, сміливо залишається з дітьми. За ці 10 днів все, що могло піти не так, пішло не так. В мережі ви можете знайти крім французької стрічки 2020 року, також італійську за тим же сценарієм 2019 року.

{{read_more|Читайте також| 4929, 3952}}

5. Марсіанське дитя (США, 2006)

Зворушлива фантастична драма про самотнього письменника-фантаста, який усиновляє хлопчика. 6-річний Денніс переконаний, ніби він родом з Марса. За допомогою своєї подруги та рідної сестри новоспечений батько розуміє, що для дитини він здатен майже на все... Адже якщо тобі хтось потрібен, то й ти потрібен комусь.

6. Інтерстелар (США, Велика Британія, Канада, 2014)

Батьку-одинаку у виконанні Меттью Мак-Конегі доводиться покинути своїх дітей і вирушити в надважливу міжпланетну експедицію, аби врятувати людство. Цей фільм про те, хто така людина, про цінність сім'ї й батьківської любові. Любов тата до дітей – це сила, котра здатна долати простір і час.

7. Ми купили зоопарк (США, 2011) 

Бенджамін Мі втрачає дружину і з голови щасливого сімейства перетворюється у вдівця з двома дітьми. Люблячий батько вирішує, що пережити страшну втрату найкраще почавши абсолютно нове життя. Бенджамін купує будинок, на задньому дворі якого знаходиться справжній зоопарк. Тепер у Бенджаміна під опікою не тільки діти, а й звірі. На них чекає нове життя наповнене смішними ситуаціями, курйозами й боротьбою за існування зоопарку. Комедійну драму знято по мотивах мемуарів Бенджаміна Мі.

8. Хлопчики повертаються (Австралія, Велика Британія, 2009)

Події цієї стрічки відбуваються в Південній Австралії. Після смерті дружини спортивний репортер Джо Варр вирішує узяти на себе повну відповідальність за виховання їх шестирічного сина, всупереч намірам тещі. Водночас з Англії приїжджає його старший син від першого шлюбу. Тепер Джо доведеться заново дізнаватися своїх дітей і вчитися бути батьком, а хлопчикам належить приймати важливі рішення в їх житті, щоб бути разом. В основі сценарію – мемуари спортивного репортера Джона Варра.

9. Зустрічний вітер (Франція, Бельгія, 2011)

Життя не дуже успішного письменника Поля повністю змінюється, коли його дружина Сара зникає. Після року безуспішних пошуків він вирішує почати життя з чистого аркуша. Разом з дітьми Поль повертається в місто свого дитинства Сен-Мало. Минуле важко відпустити, коли багато що нагадує про минуле щасливе життя. Одна піклування про дітей і повсякденні справи змушують Поля знову побачити в життя яскраві фарби і почати з надією дивитися в майбутнє. 

10. Татові знову 17 (США, 2009)

Батька двох дітей, 37-річного Майка О’Донелла не можна назвати аж надто успішним татом: його не помічають на роботі, дружина хоче розлучитися, а власні діти взагалі не бажають спілкуватися. Зовсім не дивно, що Майк хоче повернутися у свої шкільні роки й переграти частину життя, виправивши помилки. І якимсь дивом йому це вдається. Йому знову 17, він влаштовується до школи, в яку колись ходив сам і в якій сьогодні навчаються його діти. Майк знову найпопулярніший хлопець у школі, гравець баскетбольної команди й… найкращий друг своїх дітей! Тепер він дає їм поради, і вони проводять дуже багато часу разом.

11. Обдарована» (США, 2017)

Ця стрічка не зовсім про тата, а про дядька — Френка Адлера, який мешкає в невеличкому американському містечку й сам виховує свою надзвичайно обдаровану племінницю. Мері має неабиякий хист до математики й Френкові пропонують відправити її до спеціальної школи для обдарованих дітей. Але мати Мері мріяла про спокійне та щасливе дитинство для доньки, тож Френк намагається влаштувати для неї спокійне життя, наповнене звичайними дитячими радощами. Але його плани руйнуються, коли про здібності дівчинки дізнається її бабуся, яка має власне уявлення про щасливе майбутнє для дівчинки й задля його реалізації вона може навіть розлучити Мері та Френка!

{{read_more|Читайте також| 4296, 4147}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: