Osvitanova.com.ua

Світову популярність коміксів – графічних історій – складно переоцінити. Їх колекціонують, за їхніми сюжетами знімають фільми, влаштовують фестивалі, розробляють відеоігри тощо. Але що робить їх такими популярними серед дітей і дорослих і як застосувати цю зацікавленість для освітніх цілей.

Комікс – це один із видів візуального сторітеллінгу, який має декілька переваг над простим текстом. І було б неправильно не скористатися його перевагами у освітніх цілях. Адже у такий спосіб

- завдяки візуалізації покращується концентрація і запам'ятовування,

- полегшується сприйняття дітьми складної теми,

- відпадає потреба в детальних описах і текст передає лише найважливіше,

- за коротший час подається більше інформації,

- розвивається відчуття послідовності дій,

- дитина заохочується читати наступні випуски.

Приклади коміксів для різних предметів і перелік онлайн-інструментів для їх створення дивіться за посиланням, а нижче ми хочемо представити українську версію всесвітньо відомої освітньої серії коміксів «Джеронімо Стілтон» італійського видавництва видавництва Atlantyca.

Джеронімо Стілтон живе в місті Мишанія і працює головним редактором газети «Гризун» — найвідомішого видання на цілому Мишачому острові. Понад усе на світі він любить та цінує спокій. Та коли історія всієї планети опиняється під загрозою через підступні плани зловмисних котів-піратів, Джеронімо разом зі своїми друзями та родичами сміливо вирушає в минуле.

1. Відкриття Америки

У цій книжці пригод Джеронімо Стілтона герої переносяться у часи Христофора Колумба услід за котами-піратами, які хочуть привласнити собі честь відкриття Америки. Джеронімо та його друзів чекає довга та нелегка подорож Атлантичним океаном разом з експедицією Колумба. Чи вдасться Джеронімо захистити історію та допомогти Колумбу зробити своє відкриття? Дізнайтеся, прочитавши книжку!

 2. Льодовиковий період

Саме льодовиковому періоду присвячена нова пригода Дждеронімо Стілтона. Коти-пірати, які люблять мандрувати часом і прагнуть за будь-яку ціну змінити історію на свою користь, цього разу випадково потрапили у льодовиковий період, але вирішили цим скористатися. Та чи вдасться їм реалізувати свій черговий злий задум?! Адже команда рятівників історії Джеронімо Стілтона вже у дорозі, щоб завадити планам котів-піратів та залишити історію без змін. Тож, мабуть, варто одягнутися тепліше та приєднатися до нової подорожі у світ мамонтів та шаблезубих тигрів! 

3. Таємниця Сфінкса

Цього разу Джеронімо Стілт і його друзі відвідують Єгипет у часи побудови пірамід. Команда потрапляє на будівництво однієї з найвідоміших споруд світу – Сфінкса, що має тіло лева та голову людини. Але коти-пірати вже тут і прагнуть змінити історію та переконати фараона побудувати Сфінкса зовсім по-іншому! Здається, у Джеронімо та його друзів з’явилась нова робота. Адже якщо коти-пірати змінять вигляд пам’ятника, зміниться майбутнє всього Єгипту!


4. Шахраї в Колізеї

Джеронімо Стілтон та його команда відправляються у Стародавній Рим, країну гладіаторів, а саме у 80-й рік нашої ери, у часи відкриття одного з найбільших амфітеатрів світу – величного Колізею. Проте у минуле відправились і коти-пірати. Підступні коти мають лише одну задачу – Колізей має служити їм! Що ж станеться якщо котам вдасться втілити їхній задум?! Здається історія Риму під загрозою... На щастя Джеронімо Стілтон та його друзі зроблять усе для того, щоб історія залишилась такою, якою знає її світ, і про яку дізнаєтесь ви. Але попереду багато труднощів та пригод. Тож мандруйте разом з головними героями коміксу у Італію. 

5. Слідами Марко Поло

Понад усе на світі Джеронімо Стілтон любить та цінує спокій. Та коли історія всієї планети опиняється під загрозою через підступні плани зловмисних котів-піратів, Джеронімо разом зі своїми друзями та родичами сміливо вирушає в минуле. Цей комікс про те як Джеронімо зіштовхується зі своїми найзапеклішими ворогами — котами-піратами, які відкрили спосіб подорожувати в минуле, щоб змінювати історію... Цього разу Терсілла, Котордон III та Бонзо вирушили у 1292 рік у Ханбалик — столицю Стародавнього Китаю. Вони придумали нову схему зміни історії, в яку збираються вплутати знаменитого італійського мандрівника Марко Поло! Чи зможуть Джеронімо, Патті, Бенджамін, Пандора та вічно голодний жартівник Трап покласти край злодійству котів?

6. Динозаври наступають

Коти-пірати нарешті збагнули, що лише завдяки допомозі професора Вольта Джеронімо Стілтон щоразу руйнує їхні плани. Тож вони викрали професора й вислали його в минуле аж на 140 мільйонів років — у часи, коли Землю населяли динозаври. Тепер Джеронімо не зможе покладатися на його допомогу, щоб зупинити котів-піратів. І чи вдасться йому знайти професора Вольта в такому далекому минулому?

7. Хто викрав «Мону Лізу»

І знову коти-пірати проти команди Стілтонів, а під загрозою – метр Леонардо да Вінчі! Читачі не тільки з затамуванням подиху слідкуватимуть за розвитком подій, а й дізнаються про епоху Ренесансу, Францію 16 століття, шедеври Леонардо та його життя!

8. Перша миша на місяці

Політ на Місяць — маленький крок для Джеронімо Стілтона, але величезний стрибок для всіх мишей! Джеронімо Стілтон на дозвіллі любить оповідати цікаві веселі історії. Флорида, США, 1969 рік. Це день, що увійде в історію, — день висадки астронавтів на Місяці! Та поки «Аполлон-11» готується до старту з мису Канаверал, коти-пірати нишпорять по Космічному центру Мишачого острова. Що вони задумали? І чи зможе Джеронімо зашкодити їх планам, навіть якщо для цього доведеться полетіти в космос?

9. Врятувати Олімпійські Ігри

Джеронімо Стілтону доводиться взяти участь у визначному змаганні з Котордоном III Котолонським, правителем котів-піратів! Чи вдасться Джеронімо та його друзям Патті, Бенджаміну, Трапу і Брюсу не дати котам-піратам змінити результати перших у новітній історії Олімпійських Ігор, що відбулись у 1896 році? Чи все ж його закляті вороги нарешті зуміють здобути таку жадану перемогу?

Придбати комікси можна у видавця на сайті http://irbis-comics.com.ua/children//

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: