Osvitanova.com.ua

Ми підготували добірку книжок для небайдужих вчителів і батьків, зацікавлених виховати успішних особистостей в особистому і професйному розвитку. 

1. «Діти при владі. Жахливі плоди ліберального виховання», Девід Ебехард

В книжці автор, шведський психіатр, пояснює, що сім’я не може бути демократичним інститутом, а ліберальне виховання, засноване на опіканні і страху заподіяти дитині психологічну травму, не готує дітей до реального життя... 

2. Джошуа Фоер «Эйнштейн гуляет по луне»

Американський журналіст, який співпрацював з National Geographic, Esquire, The New York Times і The Washington Post, всього за рік перетворився з чоловіка, який забуває про день народження своєї дівчини, в переможця чемпіонату США із запам'ятовування, а незабаром – в автора світового бестселера, присвяченого пам'яті. В книзі автор розповідає, як йому вдалося за 12 місяців натренувати свою пам'ять.

Придбати за 128 грн на Rozetka

3. Аманда Ріплі, «Розумники: як виховати успішну особистість»

Книжка буде цікава батькам, які хочуть, щоб їхні діти не тільки сліпо повторювали інформацію з підручників, але вчилися робити власні висновки і бути успішними. Вчителям ця книга допоможе зрозуміти, як зробити шкільне навчання дійсно ефективним. Книжка описує історії трьох американських підлітків, які поїхали з обміну до Фінляндії, Південної Кореї і Польщі і на власні очі побачили, як це — вчитися в найсильніших школах світу. Крім того, Аманда Ріплі детально вивчила досвід країн, які всього за кілька років здійснили неймовірний стрибок в якості освіти.

Придбати за 190 грн на Rozetka

4. Метью Сайед,  «Принцип черного ящика»

Сучасній культурі притаманно святкувати досягнення і ігнорувати провали. Автор же цієї книжки, видатний тенесист, на основі власного спортивного, підприємницького і творчого досвіду проаналізував провали в різних областях і показує шлях, яким має пройти кожний, аби змінити своє ставлення до невдач і закласти їх в основу успіху, який врешті-решт пояснюється нашим ставленням до невдач. 

Придбати за 190 грн на Rozetka

 

Читай також Чи реально педагогу побудувати блискучу кар'єру

5. Дуг Лемов, «Мастерство учителя»

Ця книжка – знахідка для вчителів, адже автор відвідав близько 1000 уроків видатних педагогів і сформулював 49 технік, які визначають, на його думку, успіх вчителя і його учнів.

6. Кэрол, Дуэк «Гибкое сознание. Новый взгляд на психологию развития взрослых и детей»

Талант і інтелект ще не гарантують успіху в житті, навіть навпаки, можуть стати на заваді розвитку особистості. Авторка впевнена, що надлишок похвали може поставити досягнення під питання, а от помилки і провали слугують поштовхами для подальшого розвитку. Саме установка на розвиток формують любов до постійного навчання та стійкість до невдач.

Придбати за 330 грн на Rozetka

 

7. Нина Джексон, «Классный учитель. Как работать с трудными учениками, сложными родителями и получать удовольствие от профессии»

Учні не хочуть вчитися, а вчителі не хочуть переходити до нових методів навчання, батьки не поважають вчителів. Авторка присвятила цю книжку відповідям на болючі питання сьогодення освіти. В числі відповідей і ті, які стосуються дислексії, СДУГ та аутизму.

Придбати за 258 грн на Kniga.biz.ua

Поширити у соц. мережах: