Osvitanova.com.ua

Доброта та вміння співчувати — якості, яким неможливо навчитися за підручниками. Це результат сімейного виховання, причому не словами, а вчинками.

В дитинстві я частенько чула від мами історії дітей з інтернатів, дітей, які зростали в сімʼях людей з алкогольною або наркотичною залежністю. Деякий час мама була членом комітету зі справ неповнолітніх і їй доводилося приймати непрості рішення на судах з опіки дітей. Цих історій було багато й, здається, вона проживала кожну з них. Навіть в складні часи ми збирали речі, подарунки, які мама потім розвозила по дитячих домах.

А ще я пам'ятаю, як на допомогу людям завжди приходила бабуся та прабабуся. До бабусі-фельдшера вишиковувалася черга: комусь виміряти тиск, комусь призначити лікування, комусь потеревенити. Прабабуся, яка пройшла крізь голод і війну, ніколи не викидувала крихти зі столу, а годувала голубів біля під'їзду. Пам'ятаю, як часто до нашої квартири на першому поверсі навідувалися роми попросити їжі чи грошей. Я ховалася в спальні й виглядала тишком-нишком. Прабабуся не могла відмовити. Вона витрушувала дрібні гроші, ділилася їжею з холодильника. По місту ходили страшні чутки про крадіжки, але прабабуся, здавалося, нікого не боялася.

Читай також:  Зворотна сторона надмірної любові матері до дитини


Я виросла в середовищі, де благочинність чи допомога іншим не були лише словами. Я виросла на вчинках. Сподіваюся, й мої діти ростуть в такому ж середовищі.

В останні роки я бачила різні країни, не багато й не мало, а 52. Я бачила розкіш, в якій купаються одні, та злидні, які неможливо уявити, в яких живуть інші. Бачила бідних, які примудряються допомагати й ділитися, й багатих, яким завжди мало. Мені пощастило бути знайомою з людьми, які вміють бачити в бізнесі не самоціль, а спосіб заробляти гроші, щоб творити добро. Я, взагалі, вважаю, що бізнес заради бізнесу, — історія короткострокова сьогодні. Хоча б тому, що в цьому не має заряду, іскри.

Дослідження доводять, що щасливими нас роблять зовсім не матеріальні речі, а міцні соціальні зв'язки, добрі вчинки та враження.

Напевно, саме тому й народився мій блокнот Your Right To Be Diary. Як результат зачитаних до дір книжок, десятків курсів, спілкування з людьми різних національностей і віросповідання. Цей блокнот — втілення того, що в будь-якій ситуації, в найпаршивішу кризу, добрі вчинки не лише тримають тебе на плаву, а фактично є щепленням щастя. Він про осмислене ставлення до життя, вдячність, щастя. Він про те, що будь-які зміни потрібно починати з себе. Про моє життєве кредо «Виховуй себе, а не дітей».

Your Right To Be Diary – це 208 сторінок з цитатами, що надихають, щотижневими завданнями та переліком моїх улюблених книг. А ще цей блокнот про доброту до себе, світу, людей, тому що 50 гривень з кожного проданого блокноту я перераховую на добрі проєкти.

Читай також: 

Зворотна сторона надмірної любові матері до дитини Эффект Пигмалиона, или Почему мы видим то, во что верим Як прищепити добро дитині Три важливі книжки для мами підлітка

Дізнатися більш детально про мене та замовити блокнот можна на сторінках в Instagram та Facebook.

Робімо добрі справи не лише тоді, коли щось трапляється, а просто тому, що це класно.

Поширити у соц. мережах: