Osvitanova.com.ua

Додатки для мобільного телефону – зручний спосіб вивчати іноземну мову будь-де і будь-коли. Вони дозволяють запам'ятовувати нові слова, удосконалювати граматику і навички аудіювання. І нехай такі застосунки навряд чи замінять повноцінні заняття з мовлення, однак точно дозволять перетворити вивчення іноземної мови на хорошу звичку, а проведення часу зі смартфоном – на користь.

Пропонуємо 3 найбільш цікавих на наш погляд застосунки, за допомогою яких діти вивчатимуть англійську з цікавістю.

Duolingo

Це одна з найцікавіших і найбільш популярних платформ для вивчення іноземних мов у світі. Зараз понад 200 млн людей з усіх куточків нашої планети вивчають іноземні мови за допомогою цього освітнього ресурсу. Адже з Duolingo можна опановувати, крім англійської, ще близько 35 мов! При цьому інтерфейс платформи адаптується понад 20 мовами, зокрема й українською.

Duolingo є одночасно ефективним освітнім інструментом, захопливою грою та індивідуальним мотиватором:

увесь навчальний матеріал розподілений на 88 різноманітних тем, для опанування кожної з них треба досягти 5 рівнів, кожен з яких передбачає 3-6 коротеньких уроків; завдання ускладнюються настільки непомітно, що учень не відчуває складнощів при опануванні мови навіть з нуля; сервіс пропонує вправи на розвиток письмового та усного мовлення (передбачені завдання з читання, аудіювання, переклад, конструювання речення за окремими частинами та інше); яскрава зелена сова під час занять хвалить за успіхи та втішає у випадку невдач, а також щодня невимушено нагадує про заняття; існує мотивуючий рейтинг учасників, який будується за здобутками гравців та враховує опанування нових слів, повторення вивченого матеріалу та особисту наполегливість.  

Цікаво, що у межах Duolingo вчителі можуть безкоштовно створити віртуальний клас та спостерігати за успіхами своїх учнів. 

Працювати з освітньою платформою можна як безпосередньо на сайті, так і завантаживши відповідні застосунки на GooglePlay чи AppStore.

Lingua Talks

Цей безкоштовний застосунок допомагає вивчати англійську мову захопливо і невимушено, переглядаючи цікаві лекції від TED на теми, пов'язані з наукою, мистецтвом, дизайном, культурою, бізнесом, технологіями та інше.

Lingua Talks – ефективний інструмент при опануванні навички сприйняття англійської мови на слух та збільшення словникового запасу за рахунок розмовних фраз.

Кожне англомовне відео супроводжується субтитрами англійською та одночасно мовою перекладу (у налаштуваннях можна обрати одну з понад 100 мов, зокрема українську).

Lingua Talks надає такі можливості для користувачів:

каталог відео включає понад 1 тис. різноманітних відео, вони об'єднані у окремі теми, які можна обрати в спеціальному рубрикаторі; система автоматично оцінює рівень складності кожного відео, тому користувач може обирати з великого різноманіття саме ті відео, які відповідатимуть його рівню володіння мови; суміщення субтитрів англійською та українською мовами одночасно з розповіддю лектора дозволяє зрозуміти кожну промовлену фразу англійською мовою; функція уповільнення діалогів допоможе розпізнати навіть найшвидший темп мовлення, до того ж у будь-яку мить відео можна зупинити; прослуховування англійської від носіїв мови сприяє опануванню не лише академічних, а й сучасних розмовних фраз.

Завантажити додаток можна на AppStore.

 HiNative

Цей ресурс є своєрідною соціальною мережею для тих, хто прагне вивчити іноземну в процесі спілкування з носіями мови (загалом 110 мов). 

Враховуючи, що практично у кожного учня є профіль у певних соціальних мережах, то такий формат навчання неодмінно сподобається кожному підлітку. 

HiNative буде цікавий усім школярам, однак варто зазначити, що для роботи із застосунком має бути певна база знань, тому він не підійде для тих, хто вивчає англійську з нуля.

Зареєструвавшись на платформі, користувачі можуть ставити запитання учасникам спільноти-носіям мови щодо таких аспектів:

варіанти найбільш влучного перекладу будь-яких слів чи фраз (можна користуватися спеціальними шаблонами постановки запитань); правильність вимови (передбачена можливість запису аудіо з метою коригування вимови); культура певних країн чи окремих регіонів, їхні визначні пам'ятки для відвідування з туристичною метою, місцеві страви тощо. 

Працювати з соціальною освітньою платформою можна як безпосередньо на сайті, так і завантаживши відповідні застосунки на GooglePlay чи AppStore.

Поширити у соц. мережах: