Osvitanova.com.ua

Перегляд мультфільмів – прекрасний спосіб обговорити з дітьми важливі життєві категорії. Про відданість тварин і дружбу з ними і піде мова в тих повнометражних мультиплікаційних фільмах, які ми включили в нашу добірку. 

1. Вольт (2008)

Суперпес Вольт не підозрює, що все його життя – гра у фільмі, а насправді він звичайне цуценя. Про що він дізнається, коли втече зі знімального майданчика і опиниться у мегаполісі. Мультфільм у 2018 році отримав премію «Оскар» за кращий анімаційний фільм року.

2. Таємне життя домашніх тварин (2016)

Що роблять домашні вихованці, коли їх господарі відсутні? Звичайно ж, ведуть таємне життя. І в цій історії ви дізнаєтеся про історію найщасливішого у світі пса – тер'єра на ім'я Макс, який шалено відданий своїй господині Кеті. Життя Макса кардинально змінюється, коли господиня приводить додому величезну дворнягу на прізвисько Дюк. І ось тут і починаються пригоди...

3. Таємне життя домашніх тварин 2 (2019)

Ті самі гості в ту саму хату. Тільки господиня Макса вийшла заміж і народила дитину, і життя життєрадісного пса перетворилася на справжнє пекло. Дитина починає виходити на вулицю і Макса охоплює паніка, а раптом з малям щось трапиться? Автори фільму наділили ознаками неврозів і психозів всіх героїв анімаційного фільму, щоб показати характерні для жителів мегаполісів тривожні розлади.

4. Велика собача втеча (2016)

Життя бігля Оззі – прекрасне, господарі все йому прощають і балують смачненьким. Але його сім'я вирішує відправитися у відпустку в Японію, а свого вихованця прилаштовує в елітний спа-готель для тварин. Однак це місце нагадує Оззі в'язницю і він починає замишляти втечу.

5. Тайна Коко  (2017)

Зустріч з мерцями ще ніколи не була такою радісною, як в сімейному мультфільмі «Таємниця Коко». З фільму разом з головним героєм і його другом – псом Данте – ви дізнаєтеся про традиції мексиканського народу. До слова, Данте відноситься до однієї з найдавніших порід у світі – ксолоітцкуінтлі, яку для простоти частіше називають Ксоло. Стрічка була удостоєна низки нагород, в тому числі премій «Оскар» в категоріях «Кращий анімаційний фільм» і «Краща пісня до фільму» (Remember Me).

6. Ріо (2011)

Одного разу до Лінди, власниці Голубчика, приїжджає розсіяний і дивакуватий бразильський орнітолог з ім'ям Туліо Монтейро і повідомляє, що вона – господиня останнього, що залишився у світі, самця породи блакитного ари, а у нього в Бразилії є остання самка цієї породи, і якщо від них не вдасться отримати потомство, то вид зникне зовсім. Через безвихідну ситуацію і умовляння орнітолога Лінда погоджується, і вони летять у Ріо-де-Жанейро. Там у Туліо знаходиться орнітологічний центр-розплідник, де він рятує покинутих птахів. Група контрабандистів викрадає птахів, і Туліо з Ліндою відправляються рятувати своїх вихованців. Назва фільму перегукується з бразильським містом Ріо-де-Жанейро, в якому відбуваються основні події.

7. Ріо 2 (2014)

Ріо-де-Жанейро святкує Новий рік. Ми дізнаємося, що у Голубчика і Перлинки народилися троє пташенят. А Лінда і професор Туліо (орнітолог, власник притулку для птахів) зіграли весілля. Під час своєї експедиції Амазонкою вони натрапили на зграю блакитних ар. Вся сім'я летить в дикі джунглі Амазонки, де Перлинка зустрічається зі своїм батьком. По дорозі їх чекає зустріч з ворогом, який жадає помсти.

8. Змивайся (2006)

Щур Родді проживає в престижному пентхаусі, насолоджуючись усіма привілеями найулюбленішого домашнього вихованця. Але одного разу через раковину в квартиру потрапляє каналізаційний щур на ім'я Сід, якому дуже припали до душі шикарні апартаменти пентхаусу. Родді хоче позбутися непроханого гостя, і робить все, щоб змити його назад в каналізацію, однак Сід виявляється «міцним горішком», і в результаті Родді сам потрапляє в унітаз. Ну а далі йому доведеться справлятися з перипетіями звичайного позапентхаусного життя.

9. Велика котяча втеча (2018)

Головний герой – милий і домашній кіт Пухляш. Він настільки звик до затишку і до свого будинку, що ніколи б звідти не вибрався. Але його син Шустрик – невгамовне і пустотливе кошеня, яке в один прекрасний день вилетіло з вікна на реактивному літаку, який само же і змайструвало. Пухляшу доводиться вийти із зони комфорту, щоб врятувати сина.

10. Пухнастий шпигун (2018)

Дебела і на рідкість вихована руда кішка Марні живе нудним життям під наглядом надто турботливої господині, яка ставиться до неї, як до своєї неіснуючої дочки. Марні коротає дні за переглядом улюблених детективних серіалів і сама мріє стати героїнею закрученої шпигунської історії. Зведений брат її господині хитрістю виганяє Марні на вулицю, де вона збирає команду із сторожового пса, півня й осла і вирушає у подорож, щоб вивести на чисту воду хитромудру банду грабіжників.

11. Жив був кіт (2016)

Кошеня на ім'я Рудольф живе щасливим і спокійним життям. Але волею долі він одного разу опиняється в невідомому великому місті. Тут йому доведеться виживати без ласки і турботи господарів, але ж раніше він був твердо переконаний, що завжди буде в цілковитій безпеці. Блукаючи вулицями незнайомого міста, Рудольф зустрічає дорослого смугастого кота, що наганяє жах на всю округу. Він стає для малюка наставником і вчить його, як жити на вулиці.

12. Рататуй (2007)

Сюжет мультфільму розкриває нам історію мишеняти Ремі, у якого з народження є задатки великого кулінара. Одного разу Ремі опиняється в ресторані своєї мрії і знайомиться із сином померлого господаря – кухарчуком Лінгвіні. Разом вони стають командою і готують чудові страви. Родичі мишеняти, які харчуються на смітнику, вважають Ремі зрадником. Малюк дуже ризикує заради родичів, але заради своєї мрії готовий до будь-яких небезпек.

13. Робінзон Крузо: Дуже заселений острів (2016)

Ще одна анімаційна версія роману Дефо «Робінзон Крузо». Вирушивши  в подорож, картограф Робінзон потрапляє в корабельну аварію й опиняється на безлюдному острові. Спочатку Крузо відчуває себе самотнім – крім вірного пса у нього нікого немає. Через деякий час йому вдається подружитися з місцевими жителями і разом вони будуть захищати свій райський куточок від зграї диких кішок.

14. Як приборкати дракона (2010)

Дії розгортаються на острові Телепень, на якому знаходитися село вікінгів. Жителі острова борються із нашестям драконів, які палять їх будинки і крадуть тварин. Головний герой мультфільму Гикавка – син місцевого вождя, мріє стати найзнаменитішим мисливцем на драконів. Одного разу йому вдається збити дракона Нічну Фурію, і він йде до лісу, щоб знайти і добити чудовисько. Знайшовши його, Гикавка робить висновок, що насправді дракони не такі вже й страшні, як про них говорять дорослі. Він починає виходжувати поранену істоту, і незабаром між драконом на ім'я Беззубик і людиною зав'язується справжня дружба.

15. Як приборкати дракона 2 (2014)

Ще п'ять років тому між драконами і вікінгами тривало протистояння, люди полювали на драконів, а дракони нападали на селища вікінгів. Але завдяки дружбі Гикавки і дракона Беззубика все змінилося. Тепер у кожного вікінга є свій друг-дракон. У той час, як всі жителі острова Телепень розважаються  на драконах, Гикавка літає і створює карту, відзначаючи нові місця. Одного разу він виявляє заледенілу печеру з кораблем злого мисливця на драконів, який їх ловить для завойовника Драго. Злодій планує встановити контроль над усіма драконами, а потім і над усім світом. Страшної битви не минути...

16. Як приборкати дракона 3 (2018)

Гикавка стає вождем вікінгів і відновлює острів Телепень від руйнувань, що сталися з ним в попередній частині. Дракони і люди дружать, а Гикавка з друзями здійснює нальоти на кораблі воєначальників, які взяли командування армією Драго Блудвіста, звільняючи драконів з клітин і поселяючи їх на Олух. З часом це призводить до перенаселення острова драконами і вікінги разом з драконами вирушають на пошуки нового місця проживання – прихованого світу драконів, де Гикавка чекає на зустріч з тією, яку він і не сподівався коли-небудь зустріти. А тут ще й Беззубик закохується...

17. 101 далматинець (1961)

Понго – далматинець, господарем якого є молодий композитор Роджер. Він шалено закоханий в красуню далматинку Педді, яка проживає разом із чарівною господинею Анітою. Щоб бути разом зі своєю коханою, Понго під час прогулянки по парку підлаштовує зустріч їх господарів, і вони з першого погляду закохуються одне в одного. Після весілля господарів у пари далматинців народжується п'ятнадцять чарівних цуценят, про що стає відомо Креуллі, колишній однокласниці Аніти, яка просто схиблена на хутрі. Вона намагається вмовити Роджера продати їй цуценят, але отримує відмову, після чого наймає двох бандитів, щоб вони викрали їх. Злочинцям вдається викрасти всіх цуценят, після чого Понго і Педді відправляються на їх пошуки...

18. Леді і Бродяга (1955)

Це романтична розповідь про теплі почуття пса-дворняги і собачки з родослівною. За сюжетом ви зустрінетеся і з хорошими, і з поганими героями, відчуєте справжній дух Італії і зарядитесь найприємнішими емоціями.

19. Рапунцель (2010) 

Ми включили в добірку цей анімаційний фільм, тому що у головної героїні був домашній улюбленець хамелеон Паскаль. Господиня розуміє Паскаля по зміні кольорів і міміці. Хамелеон грає величезну роль у житті Рапунцель, саме він спонукає Рапунцель на відчайдушний крок – довіритися головному злодієві королівства, Фліну Райдеру, щоб вибратися з вежі.

20. Вперед і вгору (2009)

Сюжет мультфільму «Вперед і вгору» розгортається навколо літньої людини на ім'я Карл Фредріксен. Він, як і його дружина, завжди мріяв вирушити до Райського водоспаду, але роки пройшли, а мрія так і залишилася мрією. Після того, як дружина відійшла в інший світ, 78-річний старий вирішує все ж здійснити мрію. Карл не міг допустити можливість залишати будинок, в якому все нагадувало про Еллі, тому він, наповнивши тисячі повітряних кульок газом, піднімає свій будинок у повітря і відправляється у подорож, в якій він знаходить собі друга – золотистого ретривера Дага.

{{read_more|Читайте також| 3422, 4443}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: