Osvitanova.com.ua

Чи є різниця між курсами підготовки до ЗНО? На яких онлайн-платформах дітям платять за підготовку до іспитів? Ділимося корисними онлайн-ресурсами, які готують до ЗНО-2020. Розглядаємо безкоштовні і платні варіанти.

Під час підготовки статті я спілкувалася з багатьма батьками випускників, школярами та експертами. Усі погодилися в одному: ЗНО – це не про знання. Про логіку, про вміння хакнути тестову систему або й навіть про вдачу, адже статистично доведено, що середній поріг вгадування відповідей з кожного предмету 140 балів. Результати на ЗНО не будуть високими у дитини з глибинним знанням предмету, якщо вона не навчиться проходити саме тести. Так, система не просто не об’єктивна, але й породила величезний ринок послуг під назвою «підготовка до ЗНО».

Цей ринок можна умовно розділити на три категорії: традиційне репетиторство (середня вартість – 250 грн за годину), офлайн-підготовка у групах (в середньому 2500 грн/місяць), інноваційні методи підготовки. Про перші дві традиційні методики все зрозуміло. Нам було цікаво дізнатися саме про останні, тож далі детальніше про кожен із таких ресурсів.

 

iLearn

Платформа, де діти отримують гроші за навчання. А ще без напруги вивчають величезні конспекти, граються і запам’ятовують необхідний матеріал. Платформа геймифікована. І це найбільш прикольна з усіх онлайн-платформ, які я передивилася. Навчання безкоштовне (соціальна ініціатива проекту «Освіторія»). Доступне з комп’ютера, планшета, мобільного.

Є онлайн-уроки, вебінари, тестування тощо, проходячи які дитина отримує віртуальну оплату – вчибакси, які витрачає на апгрейд власного героя, наприклад, до супергероя. Твій рівень бачать друзі, якщо також тут навчаються, хоч усі однокласники. Цей фановий ігровий момент мотивує навчатися через певне змагання у хорошому сенсі слова.

На ресурсі застосовано принцип мікронавчання. Матеріал розділено на маленькі логічні частинки, через поступове опрацювання яких і опановується увесь навчальний зміст. Кожний курс складається з 5-6 навчальних модулів, у яких є до 5-7 лекцій з відеороликами та завданнями для самоконтролю. Також передбачено тестовий контроль знань для закріплення навчального матеріалу.

Фановий, не нудний контент, цікавий для дітей. Наприклад, у курсі з історії постаті спілкуються через соціальні мережі: князь Ігор знайомиться з княгинею Ольгою через Instagram, війни оголошуються в чаті Telegram тощо.

Проводяться живі вебінари із викладачами, де розглядаються найскладніші теми ЗНО. Слухач може звернутися до викладача у чаті беспосередньо.

Впродовж 2018/2019 н. р. тут навчалися понад 24 000 дітей. Середній результат складає 175+ балів.

Доступні предмети – українська мова і література, історія України, математика, англійська та біологія. Є блок профорієнтації.

 

Prometheus

Якісний та структурний підхід до викладання матеріалу, адже це Prometheus. Цікава перевага – курси можна завантажувати собі на гаджет і навчатися у будь-який час, без доступу до інтернету.

Тривалість одного курсу в середньому складає 2 місяці. Навчання безкоштовне. Доступне з комп’ютера, планшета, мобільного телфона.

Курси заточені саме на підготовку до тестів ЗНО, а не на глибоке вивчення предмета. Підготовка з кожного предмета має детальну структуру, в якій легко орієнтуватися. Дитина точно закріпить шкільний матеріал або ж нарешті зрозуміє, як визначати той інтеграл.

Кожен курс розбитий на теми та підтеми. Підготовка відбувається по міні-відео-лекціях, презентаціях та з наданими конспектами та додатковими матеріалами. Також учень виконує завдання та проходить тестування, щоб відпрацювати цю навичку.

Курси подані за програмою Міносвіти та відповідно до вимог на ЗНО.

Доступні предмети – українська мова та література, історія України, математика.

EdEra

Щоб онлайн-навчання було корисним, воно має бути цікавим. Відео-лекції на цьому ресурсі дійсно цікаві не лише школярам, а й дорослим. Уявіть, назви поданих тут предметів не звичайні там «Українська мова та література» чи «Біологія», а «Історія України в історіях», «Математика. Просто» («просто» – надихає), «Лайфхаки з української мови», «Лайфхаки з української літератури» та «Автостопом по біології». Також є просто географія.

Креативні назви предметів. Цікаві лекції, які ведуть активні вчителі, яких цікаво слухати. І задають вони нестандартні питання, наприклад, як прогресії пов’язані з розмноженням хом’ячків? Або що спільного між «Грою Престолів» та теорією ймовірності? Або подивіться, яка неромантична історія – шлюб Ягайла та Ядвіги, суто із політичного розрахунку (у наш час таке б визнали незаконним).

Лекції тут є і у відеоформаті, і в аудіо (SoundCloud), що є зручно. Також під час навчання надаються інтерактивні конспекти, підручники, аркуш учня для систематизації знань. А у самих матеріалах даються лайфхаки для запам’ятовування.

І звичайно, інтерактивні тести для перевірки знань! А як же без тренажера підготуватися до формату тестування? Ніяк.

Кожен курс навчання розрахований на 5 тижнів.

Важливо! Необхідно записатися на курси, щоб не пропустити початок.

Навчання безкоштовне, оскільки EdEra – студія онлайн-освіти, команда якої створює онлайн-курси, спецпроекти, інтерактивні підручники та освітні блоги. Проект по підготовці до ЗНО є соціальною ініціативою компанії.Доступне з комп’ютера, планшета, мобільного телефона.

 

Be Smart від EDUGET

Серія відео-розборів викладачами пробних тестів з кожного предмета на ЗНО та пояснення шляху до відповідей. Це видається корисним. На момент написання статті інформація на сайті про ЗНО-2019, сподіваємося на оновлення.

Відеоінструкції до проходження тестів є з біології, історії України, географії, математики, української мови та літератури, фізики, хімії, російської, англійської, французької, німецької, іспанської мов.

EDUGET – освітня платформа масових онлайн-курсів, а підготовка до ЗНО є лише частиною, ніби соціальним напрямком проекту. Заявлено, що зібрано понад 2000 онлайн-уроків та 20 000 тестів. Гарантують отримати на 20 балів вище до середнього рівня на ЗНО.

Проект безкоштовний. Доступний з комп’ютера, планшета, мобільного телефона.

ZNO.UA

Дистанційна підготовка до ЗНО у групах в онлайн-форматі. Тобто відбуваються групові прямі трансляції. У групі навчається 10-15 людей, які бачать викладача, а він їх – ні. Спілкування відбувається у форматі чатів. Видаються домашні завдання та завдання на перевірку знань.

Кожне заняття зберігається у записі, тож учень завжди може повернутися у будь-яку тему.

Доступні предмети: українська мова і література, історія України, математика, англійська, біологія, географія. Інформація оновлюється згідно із новими вимогами Міносвіти. Підготовка з одного предмету триває орієнтовно два місяці.

Кожен предмет викладається двічі на тиждень, по дві години. На сайті проекту є актуальний розклад занять.

Один блок навчання коштує 2 250 грн. Компанія пропонує пройти пробне безкоштовне заняття, щоб зрозуміти, чи підходить цей формат вам.

 

Online.ZNO.ua

Проект на стадії реформування. Наразі це єдиний платний онлайн-збірник тестів, ефективних для підготовки до ЗНО, тобто тренажер. Але наскільки він оновлений до ЗНО-2020 наразі невідомо.

Загалом, до реформування кожен студент міг займатися за своїм персональним планом навчання, який базується на його слабких та сильних сторонах. Учень обирає предмет, система аналізує й показує рівень його вмінь та динаміку навчання. За словами засновників платформи, суттєвою відмінністю від інших є роздрібнення кожної теми на мікро-вміння та навички, необхідні для якісної підготовки.

В доступі є курси з математики, української мови та літератури. Навчання доступне з комп’ютера, планшета, мобільного телефона.

Ресурс платний. 199 грн за доступ до одного предмету, доступ надається безстроково.

 

«Знання онлайн»

Центр дистанційного навчання «Знання онлайн» крім офлайн-навчання пропонує онлайн-підготовку до ЗНО. Після реєстрації ви отримуєте доступ до відео-уроків, ігрових конспектів та власне тестів для перевірки знань. Навчання відповідає програмі Міносвіти.

Навчання відбувається по міні-відеолекціям. Матеріал структуровано та розбито по підтемах. До кожного предмета додаються конспекти, таблиці та схеми, які допомагають швидко запам’ятовувати та відновлювати пройдений матеріал. Також учень проходить типове для ЗНО тестування. Щотижня проводяться вебінари із викладачами, щоб учні могли безпосередньо поспілкуватися з викладачами.

Доступні курси з української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії.

Навчання платне. Вартість одного курсу від 320 до 650 грн. Проте перша тема безкоштовна, щоб кожен міг оцінити якість та подачу матеріалу.

 

ЗНО-ОНЛАЙН

Не є підготовчим навчальним онлайн-курсом, проте є гарним інструментом для відшліфовування навички проходження тестів онлайн.

Механіка проходження онлайн-тестів наближена до реального тестування, починаючи від самого запитання до формату надання відповіді. Ви проходите тестування з обраного предмета, а після завершення бачите не лише помилки та правильні відповіді, а й кількість балів, які б отримали, та скільки часу витратили. Розміщені варіанті тестів, які випускники складали у 2007-2019 рр. За останній рік – три варіанти тестів: «Основна сесія», «Додаткова сесія» та «Пробний тест».

Є тести з української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, англійської, французької, німецької, іспанської мов, та ЗНО в магістратуру.

Окрім того, на сайті подано загальну інформацію ЗНО, вступ до вишів та рейтинг ВНЗ.

Безкоштовна версія ресурсу надає можливість переглянути лише 5 коментарів до будь-яких завдань. У кожному тесті є допоміжні коментарі фахівців, але переглядати їх може лише зареєстрований користувач та на платній основі – 399 грн.

 

Тест ЗНО

Сайт створено для перевірки знань з усіх предметів до ЗНО – українська мова і література, історія України, математика, географія, біологія, хімія, фізика. Ви просто проходите на онлайн-тренажері тестування, підготовлене Українським центром оцінювання якості освіти на основі тестів, що були в ЗНО попереднього року.

Система відображає результат тестування – кількість балів та час проходження, аналізує слабкі теми, які варті додаткової уваги учня, а також відображає вказані та правильні відповіді на запитання. Ви бачите свою загальну картинку готовності до іспитів, а також що варто підтягнути.

Автори рекомендують декілька разів проходити тестування, адже система генерує тести кожен раз інакше за своїм алгоритмом, методом випадкової вибірки.

Безкоштовно. Анонімно. Без реєстрації.

 

Освітня студія «Без оцінок»

Не онлайн-підготовка, проте можливість самостійної підготовки до ЗНО за допомогою спеціальних інтерактивних зошитів. Сучасний, цікавий та актуальний контент, безліч фішок та лайфхаків для запам’ятовування того, що знадобиться на ЗНО – це суттєва перевага проекту. Також проект пропонує офлайн-підготовку до ЗНО у групах. Детально про проект розповідала нам співзасновниця Анастасія Онантій.

Є зошити з української мови та літератури, математики, історії України та англійської.

Кожен зошит містить всю необхідну інформацію за весь період навчання по темах, які розглядаються на ЗНО, для самостійної підготовки до тестування. Інформація структурована по темах та підтемах, від простішого до складного. Візуально виділене найважливіше, подані цікаві меми, малюнки, місця для нотаток та виконання завдань, завдяки чому учень засвоює необхідні навички.

Продукт платний. Або ви купуєте блокнот та готуєтесь за ним самостійно, але маєте доступ до онлайн-спільноти проекту – 249 грн (один блокнот – один предмет), або готуєтесь офлайн у групі з викладачем. 12 годин на місяць + lesson out (виїзні «заняття» в музеях, театрах тощо) – 1300 грн/місяць.

 

Онлайн підготовка до ЗНО з Історії України

Вузька спеціалізація – лише історія. Інтерактивний курс з історії України, супроводжується конспектами та постійною перевіркою знань. Відповідає програмі Міносвіти. Автори курсу – практикуючі репетитори з історії Олеся Будко (10 років стажу) та Ярослав Ярошенко (8 років стажу).

Загалом на курсі вивчається 32 теми з історії України, пропонуються тести до кожної теми з відповідями, а також тести на повторення всіх ключових періодів. Додатково – спецкурс «Історичні карти», щоб мати уявлення, як усі події, які вивчаються, відбувалися на карті. Супроводжується навчання в загальному чаті, тож учні мають підтримку. І в разі потреби можна отримати додаткову консультації з незрозумілих питань.

Розроблено 10003 тестів для самостійної підготовки. Середній бал учнів-випускників курсу – 184.

Учень самостійно визначає графік навчання за цим курсом. Тобто умові створені, проте штовхати ніхто не буде.

Вартість курсу – 450 грн (діють акції, за якими можна придбати курс за 300 грн). Онлайн-тренажер для підготовки до ЗНО з 4 тем з історії України – безкоштовно.

 

ЗНО Клуб

Спільнота людей, об’єднаних темою підготовки до ЗНО, які стверджують, що це не перешкода або страшилка, а лише можливість для майбутнього. І надають можливість спілкування та обміну досвідом з людьми, які проходять той самий період та дійсно тебе розуміють.

Ресурс створений для дітей, батьків та вчителів. Тут ви знайдете теоретичні і практичні матеріали з усіх предметів ЗНО, статті, актуальні новини, онлайн-тренажер тестів, інформацію про виші та усе, що стосується вступу.

Ресурс безкоштовний. Кожен може надати власний матеріал, бути учасником форуму, вести власний блог та стати цінним учасником спільноти. Наразі аудиторія порталу – 20 000 зареєстрованих користувачів.

ЗНО на 200

Безкоштовний онлайн-курс для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови. Навчатися можна з будь-якого пристрою та будь-де: у школі, у транспорті, вдома, у кав’ярні тощо. Потрібен лише доступ до інтернету. Навчання не займає багато часу, а для перших зареєстрованих користувачів курс є безкоштовним.

Курс складається з 27 тем, об’єднаних у тематичні блоки. Кожна тема містить від двох до дев’яти уроків. Уроки складаються з кількох карток з навчальним матеріалом. У кожному уроці є питання різних типів для закріплення вивченого. Після кожного блоку є тест, також є фінальний тест після проходження всього курсу. Структура курсу відкрита, тож можна вивчати уроки в будь-якій послідовності. В історії успішності зберігаються результати проходження уроків і тестів, тож можна повертатися до питань, із якими були труднощі.

Cтруктура курсу розроблена з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

Читай також Insta-акаунти по підготовці до ЗНО-2020

Нагадаємо, Міносвіти визначило графік ЗНО-2020. Основна і додаткова сесії відбудуються з 21 травня по 17 липня 2020 року. Кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів, але результати лише з трьох предметів зараховуватимуть як результати державної підсумкової атестації. Учні мають обов’язково скласти українську мову і літературу, математику або історію України (на вибір учасника), і ще один предмет на вибір.

Загалом ЗНО відбуватиметься з одинадцяти предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Поширити у соц. мережах: